lunes, 17 de enero, 2022  |  
Destaca 2018 rep en seua obertura un impuls econòmic de 120.000 euros de l’AVI per a seguir promovent la innovació Destaca 2018 rep en seua obertura un impuls econòmic de 120.000 euros de l’AVI per a seguir promovent la innovació

- 14 noviembre, 2018 -

Puig i Benlloch visiten l'espai amb més de 40 estands d’start-ups, centres de recerca, administracions i empreses que es donen cita fins al divendres... Destaca 2018 rep en seua obertura un impuls econòmic de 120.000 euros de l’AVI per a seguir promovent la innovació

Puig i Benlloch visiten l’espai amb més de 40 estands d’start-ups, centres de recerca, administracions i empreses que es donen cita fins al divendres al Centre de Congressos de Vila-real

La presentació de Bulgària, pais convidat, ha suposat l’obertura oficial del programa de conferències i activitats que es desenvoluparan durant els tres dies de Destaca

Castellón Información/S.N.

La primera fira de transferència tecnològica i científica de la Comunitat, Destaca 2018, ha obert les seues portes aquest matí amb gran expectació al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real. Més de 40 estands d’start-ups, centres de recerca, administracions, entitats i empreses ompliran aquest espai fins al dia 16 que s’ha dissenyat per a crear sinergies i projectes i les idees més innovadores prenguen vida i siguen divulgades en el marc d’una àmplia programació destinada a l’intercanvi de coneixement i a la promoció de nous avanços en l’àmbit de la recerca científica. Porcelanosa, Grupo Gimeno, Cáritas, Fundació Globalis, Port Castelló o Vampirako Estudio són alguns exemples i les taules de reptes són una de les maneres amb les quals es posarà en contacte a empreses i investigadors.

Destaca 2018 recepcióCom no podia ser d’una altra manera, aquest esdeveniment d’excepció ha sigut inaugurat amb la presència d’autoritats autonòmiques, provincials i municipals , persones del món de l’empresa i polítics que no han volgut faltar a la cita per la innovació. El president de la Generalitat, Ximo Puig, junt amb la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i l’alcalde de Vila-real, José Benlloch com a amfitrió i i el director de Destaca, Juan Carda, han donat el tret d’eixida a tres dies plens d’activitats que giraran entorn de quatre eixos, materials avançats, agricultura i alimentació, indústria, energia i economia circular i salut i esport i que tenen com a país convidat com una ferma aposta per la internacionalització com a clau a Bulgària, que ha obert les jornades amb la presentació de la seua participació.

Després de visitar diversos estands i conèixer els projectes més innovadors José Benlloch i Ximo Puig han inaugurat la Fira. L’alcalde ha manifestat que és “la tercera edició de la fira hui és una realitat i que és un espai de trobada entre la ciència, la universitat, les empreses, la divulgació científica, la formació i les administracions, potes fonamentals per a encarar aquest Destaca 2018 colorobbiaJPGsegle XXI en un context de globalització i l’extrema necessitat d’innovar per a avançar i progresar cap al canvi. Ha remarcat l’èxit de convocatòria de Destaca 2018 i ha anunciat que l’Agència Valenciana de la Innovació, òrgan que s’ha posat en marxa enguany després de moltes dificultats burocràtiques, ha atorgat una subvenció històrica de 120.000 euros a la Fira per a seguir treballant per la innovació i que és exemple de la línia de treball de la Generalitat per avançar cap a un nou model econòmic que en Vila-real es tradueix en ajudes de l’AVI que ronden els 500.000 euros per a impulsar més encara Vila-real com a Ciutat de la Innovació, única de la província amb aquest títol. “El treball conjunt de totes les administracions fa el territori avançar i és per això que ja hem de posar la mirada en la pròxima edició, ja que Destaca no acaba el divendres sinó que les seues aliances perduren en el temps i aquesta és la clau del seu èxit”, indica. Benlloch destaca que aquest conclave entre “ciència, universitat, empreses, divulgació científica, formació i administracions és fonamental en ple segle XXI, perquè totes són necessàries per a seguir innovant, la qual cosa resulta fonamental per a millorar la nostra societat”.

Destaca 2018 puig y publicoEl president Ximo Puig per la seua banda ha destacat el caràcter pioner, avantguardista de la Fira Destaca dins de la Comunitat i també en l’àmbit nacional. “En aquest espai es posiciona com a centre de l’explosió innovadora de la Comunitat Valenciana i facilita les claus perquè la transició a un nou model econòmic siga el més ràpid possible i s’implemente de la manera més àgil en les empreses valencianes, ja que en aquest procès o s’està o no s’està perquè la innovació és el nervi que fa possible que les empreses guanyen en competitivitat i productivitat i tinguen més opcions de futur. En aquest sentit ha destacat la implicació de l’Ajuntament de Vila-real en aquest pas cap a la Societat del Coneixement, “anant molt més enllà de les competències de serveis públics d’un consistori i vetllar per la seua economia i que es veu reforçada amb el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació que ostenta de forma única a la província”.

Eva Alcón ha felicitat l’Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I per la seua organització. En especial, ha agraït la tasca del director de la Càtedra, el professor Juan Carda, i tot el seu equip i el suport de la Generalitat Valenciana i de la resta d’entitats participants. La rectora també ha assenyalat que “els quatre eixos de la fira són àmbits que dibuixaran un futur molt diferent a l’actual en poc de temps, i la fira Destaca ens permet apropar-nos ja a eixe futur gràcies als 30 experts i a les empreses tecnològiques que lideraran aquests canvis”.

La presentació de Bulgària a estat a càrrec de Juan Carda i del vicerector de recerca i Relacions Internacionals de la Universitat de Tecnologia Química i Metal·lúrgia de la Universitat de Sofia, Emil Mihajlov, que ha suposat l’obertura oficial del programa de conferències i activitats que es desenvoluparan durant els tres dies de Destaca. I és que, l’esdeveniment s’ha convertit en un punt de trobada obligatòria per a nombrosos experts. Més d’una trentena tenen previst participar en diferents ponències, a les quals se sumaran el Fòrum de Finançament i Open Innovation Area, que tindrà lloc els dies 14 i 15, a càrrec del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, amb el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

En total, s’espera superar les 7.000 visites de la passada edició, comptant amb els alumnes que des del dilluns passen ja per Destaca, i que hui també ho ha fet sota l’atempta mirada de les autoritats, per a participar en les activitats programades per a acostar-los la ciència a través d’un espai divulgatiu en el qual seran partícips dels quatre grans blocs en els quals s’organitza enguany Destaca.

Destaca 2018 puig y benlloch con escolares

Whatsapp Telegram