Noticias Castellón
domingo, 05 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:52

L'Acord del Fadrell condemna els bombaredejos d'Israel en la Franja de Gaza

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Els partits que l'integren han acordat una declaració institucional per al Ple de Castelló d'aquest dijous 27 de maig

Castellón Información

Els partits que integren l’Acord de Fadrell han acordat una declaració institucional per al Ple d'aquest dijous 27 de maig en la qual condemnen els bombardejos d'Israel en la Franja de Gaza “que ha provocat l'assassinat de 200 palestins, entre altres, 50 xiquetes i xiquets”. PSPV, Compromís i Podem-EUPV reclamen el cessament de tota mena de violència, demana al Govern que realitze un embargament d'armes amb Israel i aposta per una solució dialogada d'acord amb les resolucions de l'ONU.

“L'Estat d'Israel ha augmentat en els últims dies una escalada de violència en la franja de Gaza i ha assassinat almenys a 200 palestins, entre altres 50 xiquetes i xiquets, en atacs indiscriminats amb aviació i artilleria. També han sigut atacats un hospital, un monestir catòlic, seus de mitjans de comunicació Internacionals, un orfenat i dues escoles de la UNRWA que, segons la llei internacional són inviolables”, afirma la declaració de l’Acord de Fadrell, que demana a Israel i la comunitat internacional que posen fi a la violència i el “apartheid” que es practica amb població palestina, segons declara l'ONG Human Rights Watch. “Segons l'Assemblea General de l'ONU, els Estats tenen el deure de no ajudar o assistir amb altres Estats pels seus fets il·lícits internacionalment”, reitera el text, que també demana al Govern i al Consell que qüestionen els tractats de col·laboració amb Israel mentre continuen els atacs i el “apartheid” sobre la població palestina.

El portaveu socialista, David Donate, ha explicat que "amb aquesta declaració demanem el cessament immediat dels bombardejos israelians, l'abandó de la violència i el respecte dels drets humans i del Dret Internacional, la protecció dels civils palestins és una prioritat màxima”. Donate ha apuntat que és “urgent” que “Israel i la comunitat internacional posen fi a la violació sistemàtica dels drets humans i a la violència contra el poble palestí”.

“Des de Castelló volem traslladar una abraçada solidària a tot el poble palestí i condemnar la barbàrie que porta patint des de fa dècades”, ha afirmat el portaveu del grup municipal Compromís, Ignasi Garcia. Així mateix, Garcia ha demanat la implicació de la comunitat internacional “per solucionar el conflicte i avançar cap a una solució diplomàtica que passa pel reconeixement de l’Estat Palestí”, ha subratllat el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia.

“Una vegada més Israel se salta tots els tractats internacionals, oblida el seu propi passat i torna a executar una violència extrema sobre una població palestina que ja pateix una campanya d'aïllament, marginació i apartheid per Israel. La comunitat internacional no pot continuar mirant a un altre costat i ha de pressionar perquè de forma *immediata cessen els bombardejos. Sobre la violència indiscriminada d'Israel no pot haver-hi equidistància, ha afirmat el portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro.