Noticias Castellón
lunes, 29 de mayo del 2023 | Última actualización: 06:25

David Vicente denuncia la negativa del Consell a crear una rotonda en l’encreuament de la CV-165 i la CV-163 per millorar la seguretat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

Hui s’ha desplaçat fins a la localitat la diputada autonòmica del PPCV, Marisa Mezquita, qui ha posat el focus sobre un problema “que posa en risc la vida dels conductors i que s’ha de resoldre sense més espera”

La Torre d’en Besora és un d’aqueixos tants municipis de l’interior de la província de Castelló que continuen hui alçant la veu per la millora d’infraestructures bàsiques per a la seguretat viària dels seus veïns. Des de fa més d’un lustre, tal com assenyala el seu alcalde, David Vicente, “exigim una rotonda que garantisca la seguretat en l’encreuament de la CV-165 i la CV-163. Però ningú ens escolta”.

Hui s’ha desplaçat fins a la localitat la diputada autonòmica del PPCV, Marisa Mezquita, qui ha posat el focus sobre un problema “que posa en risc la vida dels conductors i que s’ha de resoldre sense més espera”. “És urgent que el Consell atenga les demandes dels qui menys recursos tenen en lloc de donar-los l’esquena i vendre fum. Hi ha una realitat però Ximo Puig està massa ocupat a resoldre els seus embolics amb la justícia com per a exercir de president de la Generalitat”.

Tal com ha relatat l’alcalde de la Torre d’en Besora, “aquesta és una demanda històrica del nostre poble”. Un projecte que ha de finançar el Consell, ja que en si bé la CV-163 és de titularitat provincial, la CV-165 és autonòmica, i en una intersecció de vies la competència recau en l’administració de rang superior, és a dir, la Generalitat Valenciana.

L’obra, recorda Vicente, “va ser contemplada en un projecte presentat en 2018. S’establia una inversió que permetera crear una glorieta de distribució del trànsit i es contemplaven els fons que permeteren finançar l’expropiació de terrenys i garantir la visibilitat de l’encreuament”. No obstant això, “el projecte es va esfumar. Durant la pandèmia van desaparéixer de la programació i res més es va saber fins hui”, lamenta l’alcalde.

Per a un poble com la Torre d’en Besora un projecte d’aquestes característiques “és fonamental”. “Els ciutadans que lliurement decidim viure a l’interior tenim els mateixos drets que la resta de la població i, per tant, reclamem els mateixos serveis”. En aquest sentit, exigeix Vicente, “volem un Consell que ens escolte i atenga i que resolga les necessitats dels nostres veïns”.

Un president de la Generalitat Valenciana “que estiga compromés de manera real amb les demandes dels ciutadans, i és el que Carlos Mazón, president del PPCV, garanteix”, ha manifestat Marisa Mezquita. “L’escolta activa i pròxima que atenga necessitats com les de la Torre d’en Besora a la qual hui posem el focus però que en la pràctica representa l’interior d’una província que se sent desatés per Ximo Puig”.

Per a Mezquita, “és urgent garantir la seguretat en un encreuament tan perillós com és el que ens ocupa. Garantir la visibilitat i evitar els riscos als usuaris d’aquesta via. I en definitiva protegir als qui tenen pocs recursos, perquè el Consell disposa de capacitat econòmica suficient com per a resoldre els problemes que amoïnen a alcaldes com el de la Torre d’en Besora”.

Per aquest motiu, “reivindiquem un president a l’altura del que demanda el nostre interior, la nostra província de Castelló i la Comunitat Valenciana”. “Apostem per un govern obert i participatiu, que escolte i es comprometa amb els problemes dels veïns. Que siga útil i eficaç. Perquè Ximo Puig representa ja un Botànic esgotat que desatén al territori perquè la seua única preocupació és esquivar el dit de la Justícia que cada vegada li assenyala de més a prop amb el presumpte finançament irregular del PSPV i les ajudes concedides de manera escandalosa al seu germà”.