Sábado, 4 de julio, 2020  |  
Vila-real adapta els cursos d’iniciació al valencià al calendari d’exàmens oficials i Voluntariat pel Valencià Vila-real adapta els cursos d’iniciació al valencià al calendari d’exàmens oficials i Voluntariat pel Valencià

- 22 octubre, 2019 -

Normalització Lingüística obri el termini de matrícula de formacions per a nouvinguts, dels nivells A1 i A2, i els B1 i B2 de la JQCV Vila-real adapta els cursos d’iniciació al valencià al calendari d’exàmens oficials i Voluntariat pel Valencià

La Regidoria obri el termini de matrícula per a formació oral i escrita per a nouvinguts, dels nivells A1, A2, i els B1 i B2 de la JQCV

Castellón Información

La Regidoria de Normalització Lingüística ha obert el termini de matrícula per a una nova convocatòria dels cursos de valenciàdirigits a la població adulta interessada a iniciar-se en l’aprenentatge del valencià. En concret, Normalització imparteixclasses d’iniciació a la llengua oral -curs per a nouvinguts- i a la llengua escrita -cursos de pares i mares amb fills i/o filles escolaritzats a Vila-real-, que com a novetat enguany compten amb un calendari de classes adaptat a les dates d’exàmens oficials per a aquells que estiguen interessats a obtindre una certificació oficial dels coneixements adquirits, així com al programa del Voluntariat pel Valencià.

Així, tal com han explicat des del departament que dirigeix la regidoraNoelia Samblás,aquests cursos s’ajusten en els nous programes dels nivells A1, A2, B1 i B2 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, de l’Escola Oficial d’Idiomes i de la Cieacova, les tres institucions que acrediten els certificats oficials de valencià.

El curs de valencià per a nouvinguts (A1-A2), de 60 hores de duració, s’iniciarà el mes de novembre, de manera que l’alumnat tindrà l’oportunitat, en acabar el curs, d’apuntar-se a la campanya del Voluntariat pel valencià i posar en pràctica els coneixements apresos a l’aula.

Com a novetat, el curs per a pares i mares, preparatori dels nivells B1 i B2 de valencià, començarà al gener de 2020 i acabarà al juny, coincidint amb la convocatòria de les proves oficials de valencià de la JQCV, l’EOI i la Cieacova, de manera que els assistents tindran més recent la formació adquirida per a facilitar-los així la possibilitat de presentar-se a aquests exàmens.

El termini d’inscripció per a tots dos cursos està obert i les sol·licituds poden formalitzar-se a través de la pàgina web http://cursosvalencia.vila-real.es (apartat de cursos de la Regidoria) o de manera presencial en l’oficina de la Regidoria de Normalització Lingüística (carrer Josep Ramon Batalla, 6, entresòl). Tots dos cursos són intensius i gratuïts i compten amb unes 25 places, respectivament.

El curs per a nouvinguts està destinat a les persones que vulguen iniciar-se en el coneixement de la llengua i la cultura amb l’objectiu de facilitar la integració d’aquest col·lectiu a través de l’aprenentatge del valencià. S’impartirà del 5 de novembre de 2019 al 7 d’abril de 2020, els dimarts i els dijous de 9.30 a 11.00 hores en l’Espai Jove.

Quant a les classes de valencià per a pares i mares amb fills i/o filles escolaritzats a Vila-real tenen com a objectiu dotar-los de coneixements bàsics sobre la llengua que els permeten donar suport als fills en els estudis. El curs s’impartirà els dilluns i els dimecres de 9.30 a 11.00 hores, ja que està pensat perquè els pares i mares poden assistir mentre els xiquets i xiquetes estan en escola. Les classes començaran el 8 de gener i finalitzaran el 8 de juny de 2020 i es realitzaran també a l’Espai Jove.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *