viernes, 20 de mayo, 2022  |  
La Policia Local de Vila-real forma a catorze dones en una bona defensa per a evitar l’atac al pavelló Sebastián Mora La Policia Local de Vila-real forma a catorze dones en una bona defensa per a evitar l’atac al pavelló Sebastián Mora

- 31 mayo, 2018 -

Les principals recomanacions són evitar l’aïllament, anticipar-se i estar alerta i a causa de l'èxit de la iniciativa s'organitzaran noves convocatòries La Policia Local de Vila-real forma a catorze dones en una bona defensa per a evitar l’atac al pavelló Sebastián Mora

Aquest primer curs exlusivament femení pretén que les participants aprenguen a guanyar temps davant l’agressor per a poder fugir i demanar auxili. Les inscrites obtenen altres beneficis, com l’augment de la confiança, l’autoestima i l’autocontrol, qualitats a les quals se sumen la millora de les capacitats físiques. Les principals recomanacions són evitar l’aïllament, estar alerta. anticipar-se. A més, anuncia que a causa de l’èxit de la iniciativa s’organitzaran noves convocatòries.

 Castellón Información

La Policia Local de Vila-real ha impartit el primer curs gratuït de defensa personal dirigit exclusivament a dones, que sota el títol ‘Resposta defensiva femenina’, ha format a 14 persones en el pavelló Sebastián Mora.

El policia local Fernando Jiménez Robles, que a més és instructor de jiu-jitsu i entrenador nacional de SAMBO –defensa personal sense armes- i de Defensa Personal Policial, ha sigut l’encarregat d’impartir el taller, en el qual les assistents han pogut adquirir coneixements tècnics i tàctics bàsics per a moure’s en situacions de risc per a la integritat física. I és que, l’objectiu, tal com s’ha transmès a les participants, no és guanyar un combat, sinó guanyar temps davant un agressor per a poder eixir corrent i demanar auxili.

31-05-2018 Curs defensa personalA més, gràcies a aquesta formació de tres hores, les inscrites obtenen altres beneficis, com l’augment de la confiança, l’autoestima i l’autocontrol, qualitats a les quals se sumen la millora de les capacitats físiques.

Dividit en diversos blocs, una part del curs s’ha centrat en la prevenció, ajudant a detectar a un possible assaltant i a inhibir el seu accés. Les principals recomanacions són evitar l‘aïllament –que facilita que un possible delinqüent atac- i interposar una barrera perquè no es puga acostar. Tenint en compte que algunes situacions són difícils de controlar i que no sempre es poden evitar les zones de risc –per exemple en desplaçar-se de casa al treball o a l’inrevés-, s’han donat directrius com estar alerta del que ocorre al voltant, especialment en entrar al portal o a l’ascensor, fent una ullada per a reconèixer si algú les està avaluant com a potencials víctimes i anticipar-se desbaratant els plans de l’agressor. “Una de les màximes inculcades en el curs ha sigut que evitar una agressió és preferible a haver de reaccionar davant ella”, tal com explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Però la prevenció no sempre és suficient i en ocasions és difícil evitar l’atac. És ací on entra en joc la reacció física, “sempre recordant que l‘objectiu és la defensa i no l’atac”, indica. Cal assenyalar que en el curs “no s’han utilitzat armes ni cap altre material contundent, només els elements del cos humà”, assenyala Gómez. Així, les dones han après a defensar-se utilitzant el cap, els braços i cames. “Amb aquestes parts bàsiques, les participants han après a esquivar colps, bloquejar i minimitzar el risc de lesió en una caiguda”, apunta. L’instructor també els ha ensenyat a defensar-se davant agarres per les monyiques, el coll i altres parts, tant per davant com per darrere i els ha donat tècniques per a colpejar o luxar de manera senzilla i eficaç i els ha ensenyat a defensar-se estant en el sòl.

“Per desgràcia, moltes dones no poden eixir amb seguretat al carrer, és una cosa que ocorre en la nostra ciutat i a tot arreu, per açò volem que tinguen eines per a perdre la por i en la mesura del possible evitar hipotètiques agressions o eixir il·leses”, destaca Gómez, qui assegura que “esperem que les participants hagen pres bona nota dels trucs que se’ls han oferit i ara tinguen més autoconfiança”. A més, anuncia que a causa de l’èxit de la iniciativa s’organitzaran noves convocatòries.

Whatsapp Telegram