Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 01:00

El piragüista olímpic Saúl Craviotto protagonitza la primera Passió d’Interés Turístic a Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

El guanyador de Masterchef Celebrity 2017 imparteix una conferència hui a les 17.00 i ’trencarà’ l’hora’ si el temps ho permet

Castellón Información

El piragüista olímpic Saúl Craviotto protagonitzarà hui la primera Rompida de l’Hora sota la declaració d’Interés Turístic Provincial a Almassora. El també guanyador de la segona edició de Masterchef Celebrity signarà en el llibre d’honor de l’Ajuntament a les cinc de la vesprada i, una hora després, impartirà una conferència a la Casa de la Cultura de la localitat. La continuïtat dels actes previstos a l’aire lliure a la nit queda a costa de la pluja. 

Els dos actes que es duran a terme amb tota probabilitat són la visita consistorial i la xarrada en la qual Craviotto desgranarà les claus del seu llibre ‘4 años para 32 segundos. La recompensa del esfuerzo’. Es tracta d’una conferència que té com a objectiu la motivació d’esportistes i ciutadania en general en el qual relata la seua experiència com a medallista olímpic (or a Pequín 2008, plata a Londres 2012 i or i bronze en Riu 2016).

No obstant això, el convidat d’honor de Tambors de Passió per a la Rompida de l’Hora està convocat també a assistir a l’edifici Ca la Vila poc abans de la mitjanit per a signar en el llibre d’honor de l’associació. A continuació baixarà a la plaça Major per a participar en la multitudinària tamborada que marcarà el pas del Dijous al Divendres Sant coincidint amb el campanar de l’església de la Nativitat.

Si la pluja no ho impedeix, Craviotto ‘trencarà’ l’hora sobre l’escenari en el qual està instal·lat el bombo gegant. Estarà acompanyat pel president de Tambors de Passió, Damián Aguilella; l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el germà major de la confraria del Santíssim Crist del Calvari, Andrés Martínez.

Més de 300 tamborilers participaran en una multitudinària Rompida de l’Hora que, com cada any, envoltarà el barri antic de misticisme i devoció. No en va, la Vila està decorada ja per a generar una atmosfera de recolliment pròpia de la festivitat. Els participants, igual que Craviotto, vestiran túnica granada, faixí blanc i sabates negres. L’esportista olímpic rebrà un tambor pintat per l’artista local Vicente Agustí Ballester, que l’ha decorat expressament per a l’ocasió amb una imatge del convidat en piragua. Si la pluja ho permet, després de ‘trencar’ el silenci, la tamborada recorrerà l’itinerari de costum.

Coincidint amb aquesta data, els amants de la fotografia tenen també la seua pròpia cita, perquè l’associació ha convocat el X Concurs fotogràfic Tambors de Passió Almassora, amb premis en metàl·lic de 300 i 100 euros per a les dues millors imatges preses durant aquesta nit.