martes, 21 de septiembre, 2021  |  
La corporació de Vila-real es constitueix amb Benlloch al davant per tercera legislatura amb el suport de PSOE i Podem La corporació de Vila-real es constitueix amb Benlloch al davant per tercera legislatura amb el suport de PSOE i Podem

- 15 junio, 2019 -

Destaca l'entrada de Podem i Vox i l’acte s'ha iniciat amb la Constitució de la Taula d’Edat, els 25 edils han jurat el càrrec... La corporació de Vila-real es constitueix amb Benlloch al davant per tercera legislatura amb el suport de PSOE i Podem

L’acte ha començat amb la Constitució de la Taula d’Edat, amb Anna Vicens i Josep Pasqual Sancho, l’ha seguit la comprovació de les credencials dels regidors electes i després cada un dels 25 regidors, ha jurat el càrrec. Per últim José Benlloch ha sigut votat com a alcalde amb catorze vots, els dels seus regidors més el del portaveu i regidor d’Unides Podem- Confluència d’Esquerres Per Vila-real, José Ramón Ventura Chalmeta. Héctor Folgado, cap de llista del PP, ha tingut cinc, Josep Pasqual Sancho, cap de llista de Compromís, tres, Domingo Vicent, de Ciutadans, dos i Irene Herrero, portaveu i regidora de Vox, ha votat en blanc

Castellón Información/S.N.

Vila-real ha celebrat hui per fi la constitució de la corporació municipal per al mandat 2019-2023 i l’acte s’ha desenvolupat sense cap sorpresa després de la materialització ahir de l’acord de govern entre PSPV-PSOE i Podem. José Benlloch ha sigut elegit com a alcalde amb catorze vots, els dels seus regidors més el del portaveu i regidor d’Unides Podem- Confluència d’Esquerres Per Vila-real, José Ramón Ventura Chalmeta. Héctor Folgado, cap de llista del PP, ha tingut cinc, Josep Pasqual Sancho, cap de llista de Compromís, tres, Domingo Vicent, de Ciutadans, dos i Irene Herrero, portaveu i regidora de Vox, ha votat en blanc. 

La sessió, a la qual han assistit familiars, amics, companys de partit i mitjans de comunicació, ha començat un poc més tarde de les 11.00 i la sala de plens estava de gom a gom. A més, s’han habilitat en la saleta d’avantsala un monitor i cadires, que també s’han omplit. 

Captura de pantalla 2019-06-15 a las 14.14.22

Com és habitual, l’acte ha començat amb la Constitució de la Taula d’Edat, amb els edils electes més majors i més menors i que s’ha conformat per Anna Vicens (PSPV-PSOE) i Josep Pasqual Sancho (Compromís). El pas següent ha sigut la comprovació de les credencials dels regidors electes i després cada un dels 25 regidors, han jurat el càrrec. Han començat Sancho i Vicens, els quals han marcat com anava a ser la fórmula emprada pels dos partits.

Josep Pasqual Sancho:

“Per imperatiu legal promet per la meua consciència i honor complir fidelmente amb les obligacions del càrrec de regidor amb lleialtat al rei, complint i fent complir la Constitució i l’estat d’autonomia com a normes fonamentals de l’estat i del País Valencià i treballar per una Vila-real més justa, plural i sostenible”.

Tant Santi Cortells com Maria Dolores Parra, altres edils electes de Compromís, han jurat el càrrec de la mateixa manera.

Anna Vicens:

Promet per la meua consciència i honor complir fidelmente amb les obligacions del càrrec de regidor amb lleialtat al rei, així com guardant i fent guardar la Constitució i l’estat d’autonomia com a normes fonamentals de l’estat i del País Valencià”.

Tant els socialistes José Benlloch, Silvia gómez, Emilio A. Obiol, Xus Madrigal, Noelia Samblás, Francisco Valverde, Miriam Caravaca, Javier Serralvo, Álvaro Escorihuela, Rosari Royo, Diego Vila i Aida Beteta, aquesta última en castellà, han jurat el càrrec de la mateixa manera.

I els regidors, Héctor Folgado, Adrián Casabó, Dora Llop, Carlos Gil, Gemma Ferreres (PP), Domingo Vincent, Natalia Gil (Cs) i Irene Herrero han usat també la mateixa fòrmula i en valencià, a excepció de les edils de Ciudatans i la de Vox que ho han fet en castellà.

José Ramón Ventura Chalmeta, d’Unides Podem, ha usat la fórmula més diferent.

“Com a veí de Vila-real promet per la meua consciència i honor i la memòria de mon pare i de ma mare i de Carles Broch complir fidelment les obligacions de càrrec de regidor amb lleialtat al rei, amb imperatiu legal, així com guardar i fer guardar la Constitució i l’estatut d’autonomia com a normes fonamentals de l’Estat i del País Valencià al servei dels ciutadans de Vila-real”.

Seguidament, després de la constitució oficial de l’Ajuntament, ha tingut lloc la votació d’elecció d’alcalde de la ciutat amb votació secreta de cada un dels regidors. José Benlloch ha sigut votat com a alcalde amb catorze vots, els dels seus regidors més el del portaveu i regidor d’Unides Podem- Confluència d’Esquerres Per Vila-real, José Ramón Ventura Chalmeta. Héctor Folgado, cap de llista del PP, ha tingut cinc, Josep Pasqual Sancho, cap de llista de Compromís, tres, Domingo Vicent, de Ciutadans, dos i Irene Herrero, portaveu i regidora de Vox, ha votat en blanc. 

D’aquesta manera José Benlloch ha sigut elegit alcalde amb la majoria absoluta dels vots per segona legislatura i ha rebut la vara d’alcalde de laCaptura de pantalla 2019-06-15 a las 19.17.40 ciutat.

Cada un dels portaveus dels grups ha intervingut i finalment ha tancat l’acte l’alcalde electe entre ovacions i aplaudiments.

Ventura Chalmeta, portaveu d’Unides Podem, ha destacat que s’ha alegra dels resulatat i li desitja a l’alcalde la millor de les sorts en aquesta legislatura.

 

Per la seua banda, Irene Herrero, portaveu de Vox, ha felicitat els seus companys de corporació, “els quals van ser elegits per la ciutadania. Volem agrair a les més de 1.200 persones que han depositat la seua confiança en nosaltres. Hem materialitzat una revolució democràtica, sense complexos, amb nous camins i un futur en condicions. Treballarem des de la moderació, el progrés i el creixement, prioritzarem l’estabilitat i ens comprometem a col·laborar però serem implacables i lluitarem pel benestar i la felicitat de les persones, per a avançar, mai recolzant polítiques sectàries o adoctrinadores, que atempten contra la unitat, i sempre amb el diàleg social com a motor del canvi”. Anem a reclamar a totes les institucions tot allò que necessita la ciutat i treballarem en clau local, amb una aposta decidida perquè l’Ajuntament torne a ser la Casa del poble”.Captura de pantalla 2019-06-15 a las 19.18.46
“Tenim ambulatoris tancats o sense ampliar, polígons inacabats. Exigirem la Regidoria de la Família per a defensar el nucli fonamental de la nostra societat i la vida”, va dir, i va concloure: “Volem fer una aposta decidida perquè l’Ajuntament siga la casa del poble, on els ciutadans ens sentim acollits i on trobem respostes a les nostres consultes, inquietuds i demandes”

 

 

Captura de pantalla 2019-06-15 a las 19.19.22

El portaveu de Ciutadans, Domingo Vicent, ha donat l’enhorabona a Benlloch per revalidar l’alcaldia per tercera vegada. “Sort i encerts a aquest equip de govern perquè els beneficiats seran els veïns, felicitar a la resta de la corporació, a les noves forces i als nous companys. Les seues idees estan lluny de la centralitat i la moderació que caracteritza a Cs però estarem per al que ens necessiten. Som l’única formació amb representació que ha crescut, ens han votat 2419 persones, no els defraudarem i farem una política útil. Malgrat la segona majoria absoluta, Vila-real segueix bruta, hi ha una major càrrega fiscal, falta transparència i massa despesa en publicitat, nosaltres farem presió per a la recuperació del centre, la reducció d’impostos, per a ajudar als llauradors i millorar els camins rurals. Exigirem la creació d’una borsa habitatge social, de la recuperació de l’ambulatori de Torrehermosa i la posada en marxa d’un Pacte Local de l’Urbanisme. Ens comprometem a fer tot això realitat per a ser una oposició útil i constructiva”.

Captura de pantalla 2019-06-15 a las 19.21.55Ha arribat el torn de Compromís i Josep Pasqual Sancho ha destacat que és la primera vegada que és portaveu de la formació. “Fa 745 anys que tenim Ajuntament, i a pesar de totes les formes de govern, partits i règims tan diferents des d’aquell moment, s’ha mantingut com a una institució molt important. Compromís va formar part del canvi en 2011 i també en el de 2015 i per segona vegada la ciutadania ha donat suport majoritari al PSOE i nosaltres ens quedarem en l’oposició, no d’una forma batalladora, sinó constructiva per a acabar amb la bretxa de la desigualtat, avançar cap a una transició ecològica i contribuir a obrir més capítols del projecte de vida col·lectiu de tots els vila-realencs”.

Captura de pantalla 2019-06-15 a las 19.22.28El portaveu popular Héctor Folgado ha destacat que la ciutat viu un dia important. “Intervinc en nom del Partit Popular, una formació  imprescindible, que hui pren com a responsabilitat de representar a un percentatge important de veïns d’aquest poble com a principal força de l’oposició. Vull felicitar a tota la candidatura del PSOE, a les noves formacions i nous companys. Serem 25 persones treballant per Vila-real i de vegades, des de punts de vista antagònics, però en altres moltes votarem per unanimitat iniciatives en benefici de Vila-real. “No van ser els resultats que desitjàvem, el PSOE governarà totes les administracions, vostés tenen tot el poder en les seues mans, per a donar resposta als grans reptes de la ciutat.  Serem un partit útil i serem contundents en la defensa dels interessos dels veïns de Vila-real , ens posem a la disposició dels veïns per a ser altaveu de les seues necessitats. La nostra tasca a l’oposició serà fonamental, serem fiscalitzadors, hui no només s’elegeix un alcalde, s’elegeix un equip de govern per als pròxims quatre anys que done solució als grans problemes de la ciutat, a l’entrada de l’autopista quan siga alliberada, donar suport a les empreses, impulsar infraestructures esportives, un col·lector d’aigües pluvials per a la zona nord i infraestructures educatives”.

Benlloch, investit aquest matí novament en el seu càrrec com a màxima representació de la ciutadania

En el seu discurs d’investidura, Benlloch ha donat la benvinguda als nous membres de la corporació, en particular als nous partits amb representació municipal –Vox i Unides Podem- i ha agraït a aquells edils que ja no formaran part de la corporació municipal el seu treball per Vila-real.

DSC_3676

“De manera històrica, totes les sensibilitats polítiques estaran representades en el Ple i això significa que la ciutadania ens ha demanat també diàleg i col·laboració”, ha assenyalat Benlloch en el seu discurs. “Per això, he plantejat, malgrat tindre la majoria necessària per a governar en solidari, que s’incorporen a la tasca de govern altres formacions polítiques amb les quals podem compartir majoritàriament la manera d’imaginar la nostra ciutat”, agrega, en al·lusió a Unides Podem, amb qui s’ha signat ja un pacte de govern, a més de Compromís i Ciutadans, que van declinar l’oferta. “Agraïsc a Compromís el seu treball en els governs del canvi, amb un especial record a Pasqual Batalla, però també a Xavier Ochando, Josep Pasqual Sancho, Santi Cortells i Maria Dolores Parra”, detalla Benlloch, qui ha agraït a l’edil d’Unides Podem, José Ramón Ventura Chalmeta, que sí que acceptara “el repte” de compartir el govern de Vila-real.

L’alcalde ha destacat la importància del paper de l’oposició municipal, quan és constructiva i persegueix millorar la gestió municipal, i ha avançat algunes línies bàsiques del seu pròxim mandat, el tercer al capdavant del consistori vila-realenc, que passen pel desenvolupament d’un pla estratègic de cara al Vila-real del 2030 i per continuar potenciant la dicotomia ciutat/poble que singularitza la ciutat amb dues àrees de coordinació de govern enfocades a cadascun d’aquests conceptes. La necessitat de continuar lluitant amb “els problemes del passat” i d’aprofitar la “sintonia històrica” entre administracions, són uns altres dels aspectes destacats en el discurs de l’alcalde, qui ha advocat també per continuar treballant en la millora de problemes quotidians com la neteja i l’aparcament, a més de continuar reivindicant infraestructures necessàries com la nova comissaria o el nou centre de salut per a la zona centre.

Whatsapp Telegram