Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

La Coral Borrianenca celebra amb els veïns de Burriana el seu 40 aniversari amb un concert

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

Els pròxims concerts seran el 30 de juny en el Teatre Payá i el 26 de desembre en la Basílica El Salvador

Dissabte que ve 23 de març a les 19h a l'Església de Sant Blas la Coral Borrianenca celebrarà el seu concert de Pasqua, dins dels concerts commemoratius, contemplats en el conveni signat amb Cultura, per la celebració del seu 40 aniversari. Per a aquesta ocasió la formació coral, dirigida per Jordi Ràfols Duch, cantarà la celebració eucarística en Re Majorop. 86 de Antonín Dvorák per a cor, solistes i òrgan. Els solistes seran la soprano Fuen Escribá, l'alt Hang Ferrer, el tenor Óscar Ventura, el baix Abel Nicolae i a l'òrgan Vicent Flich.

Jesús Albiol, regidor de Cultura, indica que “aquestacelebració eucarística va ser un encàrrec de l'arquitecte i mecenes Josef Hlávkaambmotiu de la inauguració de la capella del castell de Luzany, en la qual, a causa de les seuesdimensions, no cabia una formació orquestral i coral completes.” L'obra es va compondre entre el 23 de març i el 17 de juny de 1887, es va estrenar l'11 de setembre del mateixany i la primera actuació pública va tindre lloc el 15 d'abril de 1888 en el Teatre de la ciutat de Pilsen.

Antonín Dvorákva ser un compositor txecpostromàntic natural de Bohèmia que va aconseguirreconeixement mundial com un delsgranscompositors de la segonameitat del segle XIX. Després de forjar una reeixida carrera a Europa, en 1892 fa el saltalsEstatsUnits on dirigeix el Conservatori Nacional de Música d'Amèrica del Nord a Nova York. És allí on compon les dues obres mésconegudes del seurepertori: la Simfonia del Nou Món i el Concert per a violoncello.

Aquestconcertés el segondelsprogramats per a la celebració del 40 aniversari de la Coral Borrianenca. Els pròxims concerts seran el 30 de juny en el Teatre Payá amb la interpretació del Romancer Gitano de Mario Castelnuovo Tedesco i el 26 de desembre amb la interpretació de l'Et Deum de Charpentier en la Basílica El Salvador.

L'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament. El regidor de Cultura, Jesús Albiol convida a tota la ciutadania a gaudir del concert en el marc incomparable de l'església del patró de la nostra ciutat.