miércoles, 14 de abril, 2021  |  
Alcón es reuneix amb Francisco Quintana per renovar el conveni entre l’UJI i la Refinería de bp Oil España Alcón es reuneix amb Francisco Quintana per renovar el conveni entre l’UJI i la Refinería de bp Oil España

- 18 febrero, 2021 -

Continuarà donant suport a la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial amb l'objectiu principal promoure activitats docents, investigadores i divulgatives Alcón es reuneix amb Francisco Quintana per renovar el conveni entre l’UJI i la Refinería de bp Oil España

Continuarà donant suport a la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial que té com a objectiu principal promoure activitats docents, investigadores i divulgatives

Castellón Información

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el director de la Refinería de bp Oil España a Castelló, Francisco Quintana, han signat la renovació del conveni de col·laboració que ambdues institucions mantenen des de 1993 i que inclou accions en diferents àmbits. En l’acte, realitzat de forma virtual a causa de la situació actual de pandèmia, han estat presents per part de l’UJI el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra, i el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis. Per part de bp Oil España han estat presents Vicent Mut, director financer, i Juan Carlos Navarro, responsable de Comunicació i Relacions Institucionals.

Del conveni, cal destacar que bp Oil España continuarà donant suport a la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial que té com a objectiu principal promoure activitats docents, investigadores i divulgatives vinculades al medi ambient, i especialment centrades en l’àmbit industrial. A més, la refineria participarà en la primera convocatòria del Programa de Pràctiques Internacionals UJI World que llançarà l’UJI aquest any 2021 dirigit a l’estudiantat universitari.

En l’àmbit de la investigació, bp Oil España continuarà col·laborant amb el projecte d’investigació «Projecte Integral de Millora del Benestar (PIMB)» que va iniciar amb l’UJI a l’any 2019 a través del grup d’investigació WANT Prevenció Psicosocial i Organitzacions Saludables. A més, destaca la voluntat de les dues entitats d’ampliar la col·laboració en projectes i línies d’investigació en l’àrea de l’energia, usos i aplicacions, tant de caràcter ciutadà, com de mobilitat i industrial, amb l’objectiu de promoure una adequada transició energètica.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que la renovació del conveni amb bp Oil España «no sols permet mantenir programes estratègics com la Càtedra bp de Medi Ambient Industrial, sinó que possibilita obrir noves vies de col·laboració en l’àmbit de la investigació, especialment en el desenvolupament de tecnologies capdavanteres per a afrontar la transició energètica, com és el cas de l’hidrogen verd, les energies renovables o la descarbonització». Alcón també ha subratllat la importància que bp se sume al programa UJI-World, amb el qual l’estudiantat de l’UJI millora les seues competències internacionals i amplia la visió dels reptes que afronten les empreses en un món global, «la qual cosa es tradueix en un valor afegit per a la formació universitària del nostre alumnat i per a la millora de la seua ocupabilitat».

Per la seua part, el director de la refineria, Francisco Quintana, ha destacat que «és un privilegi comptar amb l’UJI, amb la qual podem desenvolupar projectes de llarg recorregut, com la Càtedra bp, i afrontar reptes comuns en investigació i desenvolupament de nous projectes, els quals ens ajuden a aconseguir els objectius de Zero Emissions Netes de bp. A més, en el mateix conveni, renovat des de 1993, s’ofereix un ampli programa de beques de formació en pràctiques a alumnat de la Universitat que permet, així mateix, la captació de talent local».

En aquesta línia, la refineria, segons l’evolució de les circumstàncies de la situació de la pandèmia, intentarà acollir almenys 20 estudiants de les titulacions de l’UJI, entre els millors expedients, perquè desenvolupen les estades en pràctiques curriculars dins dels plans d’estudi, i a més 25 estudiants en pràctiques externes extracurriculars.

Whatsapp Telegram