Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 17:17

Contractades per 40.000 euros les obres del Camí de la Mar d’Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 2 segundos

Noticias Relacionadas

L’actuació va ser la més votada en els pressupostos participatius de 2023 i és a càrrec de fons municipals a través d’un préstec

L’Ajuntament d’Almassora ha contractat les obres del Camí la Mar per 40.000 euros. Es tracta de la prolongació de les cunetes d’aquest vial per a garantir la seguretat dels vianants. L’actuació va ser la més votada en els pressupostos participatius de 2023 i és a càrrec de fons municipals a través d’un préstec.

De fet, el pressupost municipal en vigor inclou una partida per a l’execució d’aquests treballs que permetran habilitar una zona de pas i esmenar definitivament els problemes d’inseguretat que pateixen els vianants en aquesta zona. La intervenció afecta a més de 600 metres en el tram d’habitatges fins a la carretera de Capa amb l’objectiu que els transeünts puguen desplaçar-se fins a la costa sense risc de ser atropellats.

L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, es van reunir a principis de mes amb el veïnat que ha impulsat l’actuació per a explicar-los les claus de la reforma. El departament d’Urbanisme és l’encarregat de la supervisió d’un projecte que suposa una reivindicació històrica en una via d’accés, eixida i pas molt freqüentada, sobretot en els mesos d’estiu.

En tractar-se d’un contracte menor, els serveis tècnics van convidar a tres signatures a presentar les seues propostes i la signatura del préstec durant la jornada de hui permet formalitzar l’acord amb l’empresa adjudicatària. El termini d’execució de les obres, que es concentraran en el marge esquerre en sentit platja, és de 49 dies a comptar des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.

D’aquesta manera, l’actuació estarà llesta per a la temporada estival en un espai de vial que manca de voral i que té dos sentits de circulació. La cobertura de les séquies amb aquesta zona de pas accessible deixarà un espai ampli entre els camps de tarongers i la calçada fins al punt en què comença la vorera del districte residencial, en el tram final del camí la Mar.

Avinguda Mediterrània

D’altra banda, l’equip de govern citarà dilluns que ve als propietaris del sòl pendent d’expropiació per a l’execució de l’obertura completa de l’avinguda Mediterrània. El departament d’Urbanisme contactarà amb tots els residents per a indicar-los els terminis i revisar cada expedient.