Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Consum només ven taronges valencianes amb el segell de qualitat IGP "Cítrics Valencians"

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

Esta temporada es distribuiran 23.000 tones de taronges i mandarines a les tendes, un 15% més que la campanya anterior

Totes les taronges que distribuirà Consum esta temporada són de València i tenen el segell IGP “Cítrics Valencians”, un distintiu de qualitat amb el qual la Cooperativa treballa des fa 5 anys. En conjunt, el 90% de les taronges i mandarines que es vendran esta campanya en els supermercats Consum són d’origen valencià. El 10% restant es compra en zones de producció més primerenques, com Còrdova i Sevilla, i més tardanes, com Huelva.

La Cooperativa manté l’aposta pels productes locals durant la campanya de cítrics que comença estos dies i s’allarga fins al final d’agost. La previsió és distribuir als establiments prop de 23.000 tones de mandarines i taronges d’origen nacional durant la campanya 2023-24, un 15% més que la temporada anterior. Consum també manté l’aposta pels productes de proximitat durant esta campanya de cítrics i reforça el seu compromís amb els segells de qualitat que els certifiquen, com ara les indicacions geogràfiques protegides IGP “Cítrics Valencians” i l’IGP Clementines de les Terres de l’Ebre. La Cooperativa ha sigut la primera empresa de distribució que oferix la marca impulsada pel Consell Regulador i la Generalitat Valenciana “Taronja Valenciana”.

La campanya de cítrics nacionals ha començat en Consum amb l’arribada als supermercats de les mandarines valencianes de la varietat oronules i les llimes de Múrcia. A més, la Cooperativa treballarà durant la campanya les varietats de mandarina següents: orogros, clemenules, clemenvilla, tango, nadorcot, leanri i orri. Les varietats de taronja que es comercialitzaran durant els mesos que dura la campanya són: navelines, nàvel, nàvel late, lane late, powell, sal·lustianes i València late.

Compromís amb l’economia local

En concret, el 95% de les mandarines que Consum distribuirà a València, Castelló, Albacete i Castella-la Manxa seran de la Comunitat Valenciana i s’identificaran amb el segell de l’IGP “Cítrics Valencians”, i el 80% de les de la zona d’Alacant, Múrcia i Andalusia seran de la Comunitat Valenciana. A Catalunya, la Cooperativa distribuirà mandarines amb dos orígens: el 60% del volum total, de la Comunitat Valenciana, i el 40%, de Tarragona, amb el segell de Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera.

Els cítrics es podran adquirir en diferents formats (malla, granel, suc), en funció de les necessitats i les preferències dels clients, i l’oferta s’adaptarà en cada moment a les varietats que es troben en el millor moment de consum durant els mesos de campanya.

Paral·lelament, la Cooperativa també comença la campanya nacional de llimes, amb la varietat primofiori, de Múrcia, i la de pomelos, amb la varietat star ruby, també de Múrcia.

En l’exercici passat, Consum va mantindre el compromís amb l’economia local: el 98,8% de les compres que va efectuar la Cooperativa es van fer a proveïdors nacionals, i el 67,7%, a proveïdors de les comunitats autònomes on està present. El termini de pagament a proveïdors de Consum és de 42 dies, un dels més ajustats del sector.