Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Consum augmenta el salari un 9% a tota la plantilla de treballadors

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

S’aplicarà a partir de la nòmina de febrer dels seus més de 19.000 treballadors i té com a objectiu millorar el poder adquisitiu del personal

Consum augmenta el salari un 9% a tota la plantilla de treballadors. La mesura, aprovada per la Cooperativa per tal de millorar el poder adquisitiu de la plantilla, començarà a aplicar-se a partir de la nòmina del mes de febrer i afecta el 100% dels treballadors, més de 19.000 persones. L’increment representa una inversió de més de 32,9 milions d’euros i suposa un augment mínim per soci treballador de més de 1.430 euros bruts a l’any.

L’increment acordat també s’aplica sobre altres conceptes complementaris al salari, com les hores extraordinàries, les hores nocturnes fora de la jornada o les hores en festius (que es retribuïxen pel doble del seu valor), entre d’altres.

A més del salari, els socis treballadors de la Cooperativa perceben anualment el retorn cooperatiu que els correspon dels resultats, a més dels interessos per les seues aportacions obligatòries al capital social. En l’últim exercici tancat, estos dos conceptes van suposar la quantitat global de 38,3 milions d’euros. Esta xifra equivaldria a entre una i dos pagues addicionals, en funció de l’antiguitat com a soci treballador.

Ocupació estable i de qualitat

Consum ha generat al voltant de 1.000 treballs enguany fins a aconseguir una plantilla de més de 19.000 persones. Els últims huit anys, Consum ha creat al voltant de 7.800 llocs de treball estable i de qualitat en les comunitats autònomes on està present.

La Cooperativa ha renovat el segell Top Employers per nové any consecutiu. Esta certificació avala les bones pràctiques en matèria de recursos humans i valida la gestió de la Cooperativa quant a personal, per les seues excel·lents condicions laborals, el suport i el foment del talent.

Avantatges laborals

Des de finals de 2021, Consum està implantant en tota la xarxa la setmana laboral de cinc dies perquè la plantilla de tenda puga disfrutar de dos dies de descans a la setmana, mesura que ja estava implantada per als treballadors de les centrals logístiques. Més de 3.000 treballadors ja disfruten d’este nou horari. La Cooperativa preveu completar l’extensió de la mesura de conciliació al 100% de la xarxa comercial a començament de 2024.

Amb la setmana laboral de cinc dies, Consum continua millorant les condicions laborals de la plantilla, apostant per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar treball estable i de qualitat. Amb esta mesura es millora, a més, el servici al client perquè, com que es pot conciliar millor la vida familiar i laboral, s’afavorix la productivitat i la satisfacció en el treball.