Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

El Consorci del Millars acorda la retirada de les canyes i la tala de pins afectats per 'tomicus' i d'oms malalts

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

La Junta decideix tornar a sol·licitar a la Generalitat Valenciana les brigades per a lluitar contra la reproducció i presència de plagues de mosquits

Castellón Información

La reunió de la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, presidida per l'alcaldessa M. Josep Safont i celebrada avui a Borriana, ha acordat les actuacions per a l'eliminació d'espècies invasores com el canyar en diverses zones del paisatge protegit del riu.

Concretament la retirada de les canyes amb el desbrossament de la part aèria dels canyars i posterior tractament químic per a recuperar les zones on s'està perdent la qualitat ecològica i ambiental se centraran en les proximitats de l'ermita de Santa Quitèria i en les llacunes del terme municipal d'Almassora, en el Molí Paquer en el terme municipal de Vila-real i en el Pas de la Pila en el terme municipal de Borriana.

D'aquesta forma, ha explicat Safont, “es retornarà a la zona d'actuació el seu estat original, amb què es millora el seu ecosistema i es propicia els processos de nidificació dels ocells i l'ús poblacional de la zona”.

Les actuacions previstes en la proposta, segons ha indicat l'alcaldessa de Borriana tenen un doble objectiu, “preservar i millorar la qualitat ecològica i ambiental de la zona humida, on es troba una gran varietat de poblacions faunístiques i comunitats vegetals de gran interès, i adequar les zones a l'ús poblacional.

Però, a més, en aquesta reunió de la Junta s'han establit i acordat altres punts, com per exemple, la tala de pins afectats per la plaga de tomicus i d'oms malalts en el paisatge protegit.

D'altra banda, s'ha resolt sol·licitar a la Generalitat Valenciana les brigades per a lluitar contra la reproducció i presència de plagues de mosquits i, així, “conjuminar esforços i compartir projectes i iniciatives amb altres institucions públiques que facen que l'afecció d'aqueixos mosquits siga cada vegada menor en els nostres municipis”

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars està gestionat pels Ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

A la reunió ordinària de la Junta de Govern del Consorci del Millars ha assistit també l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i representants municipals dels tres municipis i de la Diputació i la Generalitat.