Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:43

Conselleria dona llum verda als vols per a controlar la proliferació de mosquits a Castelló

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta actuació es durà a terme mitjançant l'ús de larvicides biològic i es durà a terme de 12.30 a 17.00 hores

Castellón Información

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha autoritzat els tractaments aeris a Castelló per tal de combatre les plagues de mosquits. L'actuació, que s'executarà demà en zones de la Marjaleria, preveu reforçar des de l'aire les accions terrestres que l'Ajuntament de Castelló du a terme en la part urbana mitjançant larvicides. Amb aquests, es podrà arribar a zones de difícil accés per als mitjans terrestres.

Aquesta actuació al litoral castellonenc es durà a terme mitjançant l'ús de larvicides biològic i es durà a terme de 12.30 a 17.00 hores.

Cal ressenyar que Castelló forma part del pla de vols de la Diputació de Castelló i, també, recentment l'Ajuntament de Castelló a través de la Diputació provincial va acollir una jornada de prevenció del mosquit amb el veïnat del Grau per aplacar i minvar l'aparició d'aquests.

L'activació d'aquest dispositiu és una reivindicació històrica del consistori i del veïnat de Castelló per tal d'evitar la proliferació de mosquits durant les èpoques on la seua presència és més notòria. De fet, el regidor de Sanitat, Ignasi Garcia, ha reclamat que Sanitat entenga la problemàtica que suposen aquestes plagues per a la ciutat de Castelló i repense i amplie a més zones per arribar a més llocs. Entre d'altres, cal destacar que el consistori ha incrementat en el darrer any els equips i les freqüències del dispositiu contra el mosquit.

A més a més, el regidor Garcia ha recordat que cal fer cas dels consells de prevenció de mosquits i de la necessitat de la col·laboració i corresponsabilitat ciutadana per mantenir els solars nets evitant així l'aparició de més focus.