Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 19:56

La Conselleria mesurarà les partícules del Polígon del Serrallo a la platja d’Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

La informació arribarà cada hora fins al centre de recepció de dades per a la seua publicació cada hora en el web autonòmic

Castellón Información

La Conselleria de Transició Ecològica ha instal·lat aquest matí la unitat mòbil de mesurament de partícules del polígon del Serrallo en els voltants del camí Om Blanch de la platja. Tal com estava previst, l’equip ha quedat situat a l’entorn de la zona industrial, en terme municipal d’Almassora, per a reforçar la seguretat ciutadana respecte de l’activitat de la planta mitjançant els mesuraments, que arrancaran demà.

Després d’un temps en actiu, el departament autonòmic substituirà aquest equip mòbil per un fix. Entre tots dos dispositius mesuraran l’emissió de partícules procedents de les indústries del Serrallo per a tranquil·litat de la població. De fet, la informació que recullen els monitors quedarà reflectida en la pàgina web de la conselleria a la disposició de qualsevol usuari.

Així li ho han indicat a l’alcaldessa, Merche Galí, els tècnics que s’han desplaçat fins a la costa de la localitat per a posar en funcionament els equips. La informació arribarà cada hora fins al centre de recepció de dades on, al marge de les partícules, hi haurà un registre amb la direcció del vent, la velocitat, la humitat relativa i la temperatura per a conéixer la influència d’aquestes variants en l’impacte de les emissions del Serrallo.

La primera edil ha agraït als tècnics i també al departament municipal de Medi Ambient, a l’EPSAR, el Servei Municipal de Manteniment i Neteja (SMML) i els operaris d’electricitat que han treballat per a tindre tot a punt per a l’arribada de l’equip aquest matí. Al temps, ha convidat als representants de la plataforma veïnal Platja d’Almassora a accedir fins a la unitat, una vegada calibrats els mesuradors, per a conéixer el funcionament.

Cal recordar que la instal·lació es produeix després que el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, es reunira a la fi de 2019 amb l’alcaldessa, la regidora de Territori i una representació de l’agrupació veïnal. La petició municipal i del veïnat per a situar aquest mesurador s’ha materialitzat a través d’aquesta unitat mòbil de sis metres de longitud que controlarà els contaminants orgànics persistents (COP), és a dir, les substàncies químiques resistents a la degradació que poden transportar-se a gran distància de la font.

La unitat mòbil, situada en una zona esbrossada per operaris municipals, ha quedat instal·lada en les proximitats del Serrallo, dins d’un recinte barrat per a protegir l’equip i garantir la utilitat de la informació recollida.