Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 23:55

Conselleria d’Educació acepta delegar a Almassora l’estudi de patologies de l’IES Falomir per a acelerar les obres 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

El ple va demanar asumir l’informe iper a diagnosticar l'estat de l'edifici abans d'escometre el projecte de reforma i ampliació

Castellón Información 

La Conselleria d'Educació ha acceptat delegar les competències per a la realització de l'estudi de patologies de l'IES Álvaro Falomir, tal com va sol·licitar l'Ajuntament a través de l'acord plenari del 29 d'agost, per a accelerar les obres en el centre. La Generalitat Valenciana subscriu també la memòria econòmica de cobertura de la despesa derivada d'aquest informe que servirà per a diagnosticar l'estat de l'edifici abans d'escometre el projecte de reforma i ampliació.

“D'acord amb la documentació aportada, el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, subscriu la proposta de resolució de delegació de competències respecte a l'actuació ‘Avaluació estructural d'edifici protegit a rehabilitar per al nou IES Álvaro Falomir’ sol·licitada per l'Ajuntament”, assenyala el document que obra ja en mans de l'alcaldessa, Merche Galí.

Cal recordar que el programa Edificant de rehabilitació i construcció de centres educatius permet delegar les competències en les administracions locals, sense repercutir a aquestes les despeses de l'actuació, d'ací la petició de l'Ajuntament d'Almassora per a accelerar el procés. En aquest cas, la Conselleria d'Educació finançarà amb 56.950,05 euros la totalitat de l'estudi de patologies en el bloc principal de l'institut.

Tal com indica l'informe del Consell, “l'objecte del present contracte és la realització d'una avaluació estructural de l'edifici en el qual actualment se situa el centre docent a fi de determinar la seua capacitat portante, la seua resistència residual, les patologies existents dels diferents elements resistents, la seua previsible durabilitat i aptitud de servei per a una vida útil d'almenys 25 anys”.

Segons ha recordat l'alcaldessa, la Conselleria d'Educació obliga a realitzar aquest examen per a valorar la viabilitat de les diferents alternatives d'obres en l'edifici, de manera que una anàlisi en profunditat determine quin tipus d'actuació s'adapta millor a les necessitats del centre i permetrà avançar en la redacció del projecte. De fet, l'administració autonòmica recalca en la delegació de competències que “atès que les conclusions de l'avaluació afecten directament a la viabilitat de futures intervencions a realitzar en l'edifici, és un requisit previ i necessari per a autoritzar la futura delegació de competències.

Cal recordar que les obres de l'institut IES Álvaro Falomir, construït sobre una parcel·la de 9.941,45 metres quadrats en sòl urbà dotacional docent, estan incloses en el pla Edificant al costat de la construcció del col·legi Santa Quitèria, la nova edificació de l'Ambaixador Beltrán i la resta de millores sol·licitades pels altres centres públics d'Almassora fins a sumar una inversió de 17 milions d'euros. A ells s’afegeix, fora del programa, l'edificació del col·legi Regina Violant, en licitació des de la setmana passada.