martes, 24 de mayo, 2022  |  
El Consell aprova el conveni per a finançar el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola El Consell aprova el conveni per a finançar el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

- 6 noviembre, 2020 -

La Generalitat Valenciana contribueix al finançament d'aquest interesant festival de música amb una aportació total de 89.838 euros El Consell aprova el conveni per a finançar el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

La Generalitat Valenciana contribueix al finançament d’aquest interesant festival de música amb una aportació total de 89.838 euros

Castellón Información

El Ple del Consell ha aprovat el Conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola per a finançar la realització del XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, celebrat l’agost de 2020.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat contribueix al finançament d’aquest festival de música amb una aportació 89.838 euros. A més, a través d’aquest conveni, l’Institut Valencià de Cultura aporta el personal per a la gestió del festival, tant des del punt de vista tècnic com artístic.

Aquesta actuació s’emmarca entre els objectius de la Generalitat d’impulsar la creació i realització d’esdeveniments culturals de primer nivell que constituïsquen tant un punt de trobada d’especial interés dins del circuit nacional i internacional de festivals de música, com un esdeveniment cultural per a la ciutat on es realitzen.

Per la seua banda, la Diputació de Castelló subvenciona els costos del festival amb una aportació de 70.000 euros, el beneficiari de la qual és l’Institut Valencià de Cultura, que actua com a administrador. A més, cedeix el castell del Papa Luna per a la celebració del festival i es fa càrrec de l’edició de material gràfic com, per exemple, cartells i programes de mà.

Quant a l’Ajuntament de Peníscola, hi participa i s’encarrega de donar suport al muntatge tècnic del festival.

Cal recordar que aquest festival, creat en 1996, s’ha convertit en un referent internacional de la música composta entre els segles XII i XVII. Els concerts s’ofereixen a l’aire lliure al pati d’armes del castell templer del Papa Luna, i durant l’actual edició s’han oferit programes molt diversos, des de solistes fins a òpera de cambra i concerts orquestrals.

Whatsapp Telegram