Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 15:17

Serralvo afirma que factures de García Nebot són confidencials amb l’aval d’informes i la Llei de Transparència

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

El portaveu de l’equip de govern acusa PP i Ciutadans de voler convertir en un “circ” un assumpte sobre el qual la Justícia encara no s’ha pronunciat i recrimina els ‘populars’ que equiparen aquesta denúncia “als seus innumerables casos de corrupció quan ací no tots som iguals” 

Castellón Información 

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha explicat hui la decisió del govern municipal de declarar confidencials els contractes i factures dels treballs realitzats en el seu moment per l’advocat i actual director general d’Urbanisme, Vicente García Nebot, a l’Ajuntament de Vila-real. Serralvo ha dit que «el Partit Popular i Ciutadans tenen dret a demanar aquestes factures però l’alcalde també té la possibilitat legal de declarar confidencial aquesta documentació per a vetlar per l’interés públic». Així, el regidor ha explicat que aquesta decisió està avalada per informes tècnics sobre la base de l’article 14 de la Llei de Transparència d’Accés a la Informació i Bon Govern que fixa els límits en el dret d’accés a la informació quan «supose un perjudici per a la prevenció, investigació i sanció dels il·lícits penals, administratius o disciplinaris” així com per a “garantir la igualtat de les parts en els processos judicials i la tutela judicial efectiva».

Serralvo ha remarcat que «estem davant una denúncia que ha presentat la secretària de l’Ajuntament d’Almenara contra l’advocat i aquest equip de govern és responsable i seriós i no interfereix en temes judicials». L’equip de govern ha recolzat la seua decisió de no facilitar les factures i contractes sol·licitats per PP i Ciutadans amb els informes favorables dels tècnics municipals davant el que Serralvo ha recalcat que “el PP i Cs tenen dret a demanar la informació però l’Ajuntament legalment té el dret i el deure de vetlar pels assumptes públics i no interferir en un assumpte judicial per a no vulnerar la igualtat de les parts en el procediment judicial”.

El portaveu municipal ha recordat que l’oposició té “un mes per a recórrer aquesta decisió i es veurà qui té raó” encara que ha incidit en què “ací no s’amaga res, però nosaltres no interferim en processos judicials”. Serralvo assegura que “tant de bo el PP haguera demanat tots els informes dels tècnics municipals en les seues decisions sobre temes urbanístics que ens han portat a la situació econòmica que tenim en l’actualitat” i lamenta que “el Partit Popular es pense que tots som iguals”.

El portaveu de l’equip de govern ha acusat el PP, tant a nivell local com provincial, de «voler marejar amb aquest tema» posant-lo al mateix nivell que altres casos de corrupció del PP. «De debò el mateix PP dels casos Fabra, Martínez, Gürtel, Blasco, Taula, Brugal, Emarsa, Nos, Terra Mítica, i tants altres… vol donar lliçons de com es fan les coses?», s’ha preguntat el regidor. El regidor ha desgranat a més la llista d’expresidents de la Generalitat, consellers, alcaldes i presidents de la Diputació del Partit Popular implicats en casos de corrupció. «Volen fer creure que tots som iguals i no és així en absolut«, ha remarcat Serralvo, qui ha recordat que «el PP ha desfet econòmicament la Comunitat Valenciana i ara per una denúncia de la secretària de l’Ajuntament d’Almenara, sobre la qual encara s’ha de pronunciar la Justícia, volen convertir-ho en un circ. Però aquest equip de govern és seriós i no ho farà», ha conclòs Serralvo.