Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

Coneix la programació completa de la Setmana Santa de Vila-real, d’Interès Turístic Autonòmic

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat es prepara per poder viure aquesta manifestació de fe, tradició i cultura en el seu màxim esplendor

Vila-real es prepara enguany per a viure la Setmana Santa al complet després dels anys de pandèmia i de la celebració incompleta de l’any passat. La Setmana Santa de Vila-real es tracta d’una manifestació de fe, tradició i cultura declarada d’Interès Turístic Autonòmic des de l’any 2020. La ciutat viurà aquest any diversos actes amb tota la seua essència per poder celebrar aquesta declaració, que encara no ha pogut lluir en el seu màxim esplendor.

Divendres 24 de març

20:00 hores: Pregó de Setmana Santa, a l’Església Arxiprestal Sant Jaume, a càrrec de Sra. María Pilar Nácher Martí. Durant el desenvolupament de l’acte tindrà lloc l’actuació musical a càrrec de Roselles Quartet. 

Divendres 31 de març

18:00 hores: XXX Processó Diocesana de Confraries i Germanors de Setmana Santa Segorbe-Castelló que enguany se celebra a Castelló. 

Divendres 31 de març

19:30 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume Santa Missa en honor a la Verge dels Dolors. 

Dissabte 1 d’abril

21:00 hores: En la Plaça Major de Vila-real, l’Ajuntament de Vila-real presenta ‘La Passió musical LAQUIMA VERE’, obra d’Alfredo Sanz.

Diumenge de Rams, 2 d’abril

12:30 hores: Tamborrada. Els participants es concentraran en la Plaça de Mossén Ballester, desplaçant-se les confraries i germanors des de la mateixa fins a la Plaça Major on se celebrarà la tamborrada. 

19:30 hores: En la Basílica de Sant Pasqual, concert del Cor Ciutat de Vila-real.

Dimarts Sant, 4 d’abril

20:00 hores: Des de la parròquia de Santa Isabel, desfilada processional infantil-juvenil. Processó organitzada per la Confraria Santa María Magdalena, en la qual podran participar tots els xiquets/joves que ho desitgen, amb vestit de la seua pròpia confraria. 

Dimecres Sant, 5 d’abril

19:30 hores: La Confraria Santa María Magdalena traslladarà les seues imatges, en solemne processó, des de la parròquia de Santa Isabel a la parròquia Arxiprestal Sant Jaume. 

20:00 hores: Des de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, desfilada processional de les confraries i germanors de Setmana Santa. 

Dijous Sant, 6 d’abril

19:00 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, celebració del Sopar del Senyor, amb participació de la Junta Central de Setmana Santa, corporació municipal, confraries i germanors. 

22:30 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, Hora Santa. 

24:00 hores: Des de la Capella Episcopal del Crist de l’Hospital, Processó del Silenci, organitzada per la Confraria del Stm. Crist de l’Hospital. Poden participar quantes persones ho desitgen, amb vestit de carrer. A l’inici de la mateixa es procedirà a la recollida d’aliments que s’entregaran a la Joventut Antoniana, Càritas i Sant Vicent de Paul.

Divendres Sant, 7 d’abril

08:00 hores: Viacrucis. Amb eixida del convent dels PP. Franciscans piadós exercici del Viacrucis, organitzat pel Tercer Orde Franciscà Seglar i la Germanor Franciscana de Terra Santa, amb assistència de totes les confraries i germanors amb vesta i estendard. 

17:00 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, Sants Oficis, amb assistència de la Junta Central de Setmana Santa, corporació municipal, confraries i germanors. 

19:15 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, custòdia al Sant Sepulcre i relleu de la Guàrdia Romana, de la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i Verge de la Soledat. 

20:00 hores: Des de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, desfilada processional del Sant Enterrament, amb la participació de totes les confraries i germanors, reverend clergat de la ciutat, Junta Central de Setmana Santa i corporació municipal. En concloure el seu recorregut, la Venerable Confraria del nostre Pare Jesús Nazareno i María Santísima de la Caritat i la Confraria de Santa María Magdalena tornaran processionant a les seues corresponents Parròquies dels Sants Evangelistes i de Santa Isabel, respectivament.

Dissabte Sant, 7 d’abril

10:00 hores: En la parròquia Arxiprestal Sant Jaume Celebració de la Paraula al costat del Sant Sepulcre. 

22:00 hores: Vigília Pasqual. Celebració de la mateixa en la parròquia Arxiprestal Sant Jaume. Es tracta de la celebració més important de l’any litúrgic. 

Diumenge de resurrecció, 9 d’abril

08:00 hores: En la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume celebració de la Santa Missa de la Trobada, amb assistència de confraries i germanors, Junta Central de Setmana Santa i Corporació Municipal. Finalitzada la Santa Missa, des de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, eixida de la processó de la Trobada. Acompanyaran a la Imatge de Crist Ressuscitat, les confraries de la Puríssima Sang, Stm. Crist de l’Hospital, Venerable Confraria de Ntre. Pare Jesús Nazareno i María Stma. de la Caritat i les germanors de la Santa Faç i del Sant Sepulcre. Acompanyaran a la imatge de la Verge, les confraries de la Verge dels Dolores i Santa María Magdalena i les germanors Franciscana de Terra Santa, La nostra Senyora de les Angoixes i V.O.T. del Carmen. Com és tradicional la Trobada es realitzarà en la Plaça de la Vila. En finalitzar el mateix, retorn, en processó, pel carrer Conde Albay a la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, on quedarà la imatge de Crist Ressuscitat, seguint la imatge de la Santíssima Verge, en processó, a la seua seu, situada al carrer d’Onda.

Advertisement
Advertisement