Jueves, 16 de julio, 2020  |  
Les institucions de Castelló mostren les seues condolences per la mort del Pare Ricardo Les institucions de Castelló mostren les seues condolences per la mort del Pare Ricardo

- 22 noviembre, 2019 -

La capella ardent s'insta·larà a l'Ajuntament demà i el funeral se celebrarà també demà a les 17h en la Concatedral de Santa María Les institucions de Castelló mostren les seues condolences per la mort del Pare Ricardo

La capella ardent s’insta·larà a l’Ajuntament demà i el funeral se celebrarà també demà a les 17h en la Concatedral de Santa María

El Pare Ricardo és el responsable del la Obra Social d’Integració al Marginat de Castelló, un menjador on s’ha atès durant dècades a milers de persones

Castellón Información

La província de Castelló està de dol després de la defunció hui del pare Ricardo, “un home que va fer de la seua vida tot un exemple d’implicació amb els més necessitats”, tal com ha destacat el president de la Diputació, José Martí, que ha mostrat les seues condolences a la família en nom de la institució provincial.

Per a José Martí, “persones de la qualitat humana del pare Ricardo són les que de debò donen sentit a una societat que ha de continuar avançant en solidaritat, respecte i dedicació amb els més necessitats”. Per això, confia que “el seu exemple tinga continuïtat”, convençut que la seua “espectacular labor” quedarà per sempre en la memòria Castelló i de la província.

El padre Ricardo y MolinerEl pare Ricardo va rebre nombrosos reconeixements de les institucions. Entre ells, la distinció al mèrit Solidari i medalla de plata de la província per part de la Diputació de Castelló en 2015, així com la més Alta Distinció per part de la Generalitat Valenciana en el 2009. A més, era Fill Adoptiu de la capital de la Plana des de 2014.

Nascut a Forcall en 1930, Ricardo García Cerdán, el pare Ricardo, va desenvolupar la seua labor pastoral en la capital de la Plana des de 1979. El seu treball solidària en benefici de les persones més desemparades li va portar a bolcar-se en la seua labor assistencial i social amb les persones més excloses i marginades. El seu alberg per a transeünts ha sigut i és un referent a Castelló i va ser fundador de l’Obra Social d’Integració al Marginat (OSIM) per a continuar amb la seua labor social i assistencial.

La comunitat universitaria mostra el seu condol

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha expressat el condol de la comunitat universitària per la mort avui del Pare Ricardo. Alcón ha destacat l’exemple de vida que va representar el sacerdot castellonenc, que va estar sempre dedicat a atendre als més necessitats i ha assenyalat que “la seua obra perdurarà per sempre en el cor reconfortat de tantes persones que van gaudir d’un plat calent o d’una paraula amable i, sobretot, en el seu alberg pel que diàriament passen més de 50 persones”. La rectora ha animat a tota la societat de Castelló a “mantenir viva la memòria de qui va ser un dels seus Fills Adoptius amb un exercici continu de la solidaritat, amb la qual la Universitat Jaume I està plenament compromesa com a institució”.

Bandera a mitja asta a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Castelló s’ha sumat a les mostres de condol per la pèrdua del Pare Ricardo, fill adoptiu de la ciutat. La corporació municipal trasllada a la família i als seus amics les seues condolences per la defunció d’un home que ha treballat sempre al servei dels més desfavorits i que ha sigut exemple de vida i de contribució a la societat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha decretat un dia de dol oficial a la ciutat. “El Pare Ricardo ha sigut un pare de tot Castelló i mai oblidarem el seu exemple de vida”, ha assegura Marco.

La bandera de Castelló del Palau Municipal ja oneja a mitja asta. Tots els actes oficials de l’Ajuntament de Castelló previstos per a demà queden suspesos. La capella ardent s’instal·larà al Saló de Plens de l’Ajuntament demà, entre les 14.00 i les 16.30 hores. El cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó, pronunciarà una laudatio durant l’acte.

El funeral serà demà, dissabte 23, a les 17h en la Concatedral de Santa María de Castelló i a més la missa exequial estarà presidida per Mons. Casimiro López Llorente, bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *