Domingo, 12 de julio, 2020  |  
La XLI Edició dels concursos culturals d’Almenara ja té guanyadors en totes les seues categories La XLI Edició dels concursos culturals d’Almenara ja té guanyadors en totes les seues categories

- 19 octubre, 2019 -

El regidor de cultura, Francesc Bargay ha destacat la necessitat de fomentar la narrativa, la poesia i la fotografia La XLI Edició dels concursos culturals d’Almenara ja té guanyadors en totes les seues categories

El regidor de cultura, Francesc Bargay ha destacat la necessitat de fomentar la narrativa, la poesia i la fotografia

Castellón Información

La XLI edició dels concursos culturals d’Almenara ha lliurat ja els premis als seus guanyadors. El concurs estava dividit en tres categories: el premi Joan Fuster de Narrativa, el premi Pròixita de poesia i el Concurs de Fotografia Vila d’Almenara. Així doncs, el primer tinent alcalde i regidor de cultura, Francesc Bargay, ha volgut destacar la necessitat de fomentar “la narrativa, la poesia i la fotografia“.

Almenara premis concrus cultura

A més a més, el regidor també ha valorat que aquest any els premis de narrativa i poesia siguen obres en valencià, mentre que “en el passat ho van ser en castellà, perquè donem opcions als dos idiomes“. Bargay també ha destacat el paper de la dona en l’àmbit fotogràfic, com queda demostrat un any més en aquests guardons.

Pel que fa als premiats, en la primera categoria, Joan Fuster de Narrativa, el relat guanyador ha sigut ‘Estació Columbretes’, de l’escriptor i guionista d’Onda, Ignacio Hermenegildo Fuentes Llopico. Amb tot, des del Consistori mantenen que totes les obres eren de “gran qualitat”. 

Pel que respecta al premi Pròixita de poesia, el jurat va determinar que el vencedor de 2019 fora el poeta Juan Isach Alegre pel seu treball ‘Línies per la Pau’ on mostra la seua passió per escriure i la seua preocupació pels valors i les relacions humanes. Isach és natural de Sagunt, però resideix a Gilet.Aquesta categoria ha gaudit d’una participació de 9 obres presentades en tots dos idiomes.

Finalment, la nova presidenta del Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL), Andrea Díaz, es va estrenar entregant els premis del Concurs de Fotografia Vila d’Almenara. La victòria va correspondre a Begoña Cosín Moya, el segon premi a José M. Ros Meseguer i el tercer a Pedro Díaz.

A més a més, també l’acte va servir per a inaugurar l’exposició col·lectiva fotogràfica dels premis internacional i local Vila d’Almenara 2019 que es podrà visitar fins al 7 de novembre en el Centre Municipal de Cultura.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *