lunes, 23 de mayo, 2022  |  
La Comunitat de Regants de Vila-real divulga la cultura i la història de la zona pel seu 150 aniversari amb la mostra ‘Fruit de l’aigua’ La Comunitat de Regants de Vila-real divulga la cultura i la història de la zona pel seu 150 aniversari amb la mostra ‘Fruit de l’aigua’

- 8 mayo, 2019 -

S'inaugura el 9 de maig a les 19.15 hores i l’ens va rebre ahir a la Junta General de Fecoreva, qui ha triat a... La Comunitat de Regants de Vila-real divulga la cultura i la història de la zona pel seu 150 aniversari amb la mostra ‘Fruit de l’aigua’

S’inaugura el 9 de maig a les 19.15 hores i l’ens va rebre ahir a la Junta General de Fecoreva, qui ha triat a Salvador Marín com a nou president

Castellón Información

La Comunitat de Regants de Vila-real ha organitzat l’exposició ‘Fruit de l’aigua’ en commemoració pel seu 150 aniversari amb la intenció de divulgar la cultura i la història de la zona. La inauguració serà aquest dijous 9 de maig a les 19.15 hores a la sala d’actes de la Comunitat situada en l’avinguda de la Mura, 9 de Vila-real i podrà visitar-se de reunió Fecoreva Vila-realforma gratuïta fins al 19 de maig de 18h a 21h.

La mostra està formada per les obres de pintors reconeguts com a Juan Llorens Bort, Pascual Cándido, Mapi Capella, Melchor Zapata, Luis Bolumar, i l’escultor Ricardo Gil. Es tracta d’una exposició de pintura a l’oli, aquarel·les i escultures. Però, a més, durant l’exposició es pintarà un quadre pels artistes participants, cadascú amb el seu estil, amb la intenció de realitzar posteriorment una subhasta solidària els fons de la qual aniran a l’associació Pintando el Camino en Rosa de Aspanion.

El president de la Comunitat, Pasqual Broch, agraeix que “a tots els artistes la possibilitat de commemorar el nostre 150 aniversari amb una selecció de les seues obres que ens permetran una visió extensa de l’aigua i l’agricultura, totes de gran nivell i, a més, amb la participació de tots en l’obra comuna que no dubtem serà l’essència i el reflex del qual es vol expressar i commemorar”.

D’altra banda, ahir, la Junta General de Fecoreva s’ha reunit a Vila-real per motiu del 150 aniversari de la Comunitat de Regants. En la junta s’ha triat a Salvador Marín Ortega, de la Comunitat General d’Usuaris del Canal Xúquer-Túria, com a nou president durant els pròxims tres anys. Després de l’acte, els membres de Fecoreva han visitat el Assut i han celebrat una missa i dinar.

3bf3dbac-183b-4d60-adf0-cb4f16af59cfDurant l’assemblea els assistents també van aprovar els comptes de 2018 i el pressupost per a 2019. Així mateix, van dur a terme noves incorporacions a l’organisme i van proposar activitats per a enguany. En total, van acudir 76 persones de les comunitats de regants de Vila-real, la Vall d’Uixó, Castelló, Borriana, Caudiel, Sueca, Almassora, Valle Beneixama, Canal de la Cota 100, Cota 220, del Canal Principal del Camp del Túria, de la Séquia Major de Sagunt, Llevant Marge Dret Riu Segura, Séquia de Tormos, Mislata, Benager i Faitanar. A més del Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars, el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola, la Real Séquia de Montcada i del Xúquer i la Comunitat General d’Usuaris del Canal Xúquer Túria.

Des de l’inici d’aquest any s’han celebrat actes institucionals, de divulgació històrica, conferències, exposicions, jornades tècniques, excursions, entre altres activitats obertes a tota la societat que continuaran fins al 4 d’octubre, dia en què es va fundar la Comunitat. “Busquem una divulgació i una formació per als nostres comuners, però també la posada en valor de la nostra activitat i patrimoni, a través del coneixement, i el foment de l’agricultura entre els més joves”, explica Pasqual Broch.

Consulta el catàleg de l’exposició ací

Whatsapp Telegram