Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 14:51

Compromís per Almassora pacta amb Territori per a no deixar fora d’ordenació el polígon del Serrallo

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Es van reunir d’urgència dilluns passat amb càrrecs de Conselleria per a tractar de salvaguardar els drets dels veïns de la zona

Castellón Información

Els centenars d’habitatges edificats en la zona nord del districte marítim d’Almassora a l’entorn del polígon industrial del Serrallo no quedaran fora d’ordenació. Aquest és el principal acord aconseguit ahir per Compromís per Almassora després de la reunió “d’urgència” amb responsables de la Conselleria de Política Territorial per a analitzar i revisar l’esborrany del projecte de Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Funcional de Castelló (PAT), que va eixir a exposició pública el passat 21 d’octubre.

La reunió, en la qual van participar la directora general de Política Territorial i Paisatge de la Conselleria, Rosa Pardo; la diputada autonòmica i portaveu d’Infraestructures de Compromís en les Corts, Belén Bachero; i els edils de Compromís per Almassora, Diana Belliure, Susanna Nicolau i Roger Beltrán, entre altres, va ser sol•licitada d’urgència per Compromis després de la preocupació ciutadana generada pel risc que centenars d’habitatges construïts legalment fa anys i a l’empara de la legislació urbanística vigent quedaren fora d’ordenació. Segons va explicar Belén Bachero, “durant la reunió hem exposat a la Conselleria que no és just que veïns que van comprar els seus habitatges a l’empara de la legalitat paguen les conseqüències de la manca de planificació territorial del PP, que en el seu moment va autoritzar l’edificació de centenars d’habitatges massa prop d’un polígon petroquímic. La Conselleria ha vist raonable aquest argument i ha accedit a no deixar fora d’ordenació els habitatges, si bé en la nova planificació urbanística que s’està dissenyant es tractarà d’evitar que es repetisquen incompatibilitats d’usos com les generades per la falta de planificació de l’etapa del PP”.

En aquest sentit, la portaveu de Compromís per Almassora, Diana Belliure, ha mostrat la seua satisfacció per la voluntat d’acord i de consens de la Conselleria. “Era urgent abordar aquest assumpte davant l’alarma social generada. Per sort, des de Conselleria han atés els arguments del veïnat d’Almassora traslladats per Compromís”. Així mateix, ha assenyalat que “des de Conselleria han entés els nostres arguments perquè comparteixen la necessitat d’una planificació supramunicipal que no faça pagar a un municipi les conseqüències de la planificació del municipi veí”.

Vial d’evacuació

Així mateix, Belliure va plantejar també la necessitat de dissenyar un vial d’evacuació que done eixida als veïns de la zona nord de la platja d’Almassora, així com la necessitat de contemplar en el PAT l’espai per a la pantalla verda, “un altre compromís del PP, realitzat quan González Pons era conseller de Territori, que encara no s’ha materialitzat”. Des de la Conselleria, la directora general, Rosa Pardo, va anunciar que s’estudiarà una solució tècnica a aquestes propostes i que, de fet, la necessitat preventiva i per a la seguretat de la població d’un vial d’evacuació ja se contempla a la versió preliminar del PAT a falta d’una concreció tècnica.

Finalment, des de Compromís per Almassora es va plantejar la necessitat de revisar el PAT per a millorar les connexions dels polígons d’Almassora amb les principals artèries de comunicació, així com millorar els enllaços d’Almassora i els seus enllaços amb les infraestructures de transport per a millorar la mobilitat dels veïns i veïnes de la localitat.

Amb tot, Compromís per Almassora formalitzarà durant les pròximes setmanes totes aquestes propostes en una bateria d’al•legacions al PAT perquè quede constància i es puga millorar el disseny d’aquest document de planificació territorial.