Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 22:40

Compte enrere per a la celebració del Concurs CaixaBank d'Oquestres de la Comunitat Valenciana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

Té lloc el diumenge 13 de novembre al Palau de les Arts de València, i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres que tenen entre 30 i 50 músics, i Martín i Soler, per a orquestres que tenen entre 51 i 70 músics

L’Institut Valencià de Cultura, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i CaixaBank celebren aquest cap de setmana la cinquena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, emmarcat dins del programa ‘CaixaBank escolta València’ i que es reprén després de no haver-se convocat el 2021 per la pandèmia.

El concurs, dins del programa ‘CaixaBank escolta València’, té lloc el diumenge 13 de novembre al Palau de les Arts de València, i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres que tenen entre 30 i 50 músics, i Martín i Soler, per a orquestres que tenen entre 51 i 70 músics.

En la categoria Salvador Giner participaran a les 11.00 hores l’Orquestra Tetracorde del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, dirigida per Àlex Puchades Romero i amb un programa de peces de Schubert i Haydn, i l’Orquestra Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol, sota la direcció de Pablo Marqués Mestre amb un programa de Lutoslawski i Mendelssohn.

De vesprada, a les 17.00 hores, en la categoria Martín i Soler participaran l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, amb Pascual Cabanes Fabra com a director i un programa amb obres de Schubert i Txaikovski, i l’Orquestra Simfònica de l’SMI Santa Cecília de Cullera, amb direcció de Carlos Garcés Fuentelsaz i peces de Beethoven i Txaikovski.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori ha d’estar entre 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler i entre 30 i 55 minuts, per a la categoria Salvador Giner.

El jurat estarà compost per la destacada directora d’orquestra Lucía Marín Marín, el violinista i docent Joaquín Torre Gutiérrez i el director i compositor Oliver Díaz Suárez.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el V Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A cada orquestra que hi participe se li donarà una compensació econòmica de 2.000 € per a les orquestres que participen en la categoria Salvador Giner i de 2.500 per a les orquestres que participen en la categoria Martín i Soler. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories, quantitats aportades íntegrament per CaixaBank.

V Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

Per tal d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el V Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a les capitals culturals 2022 de la Comunitat Valenciana. El primer concert amb les participants de la categoria Salvador Giner serà el 10 de desembre de 2022 a Aielo de Malferit i el segon, amb les participants de la categoria Martín i Soler, tindrà lloc a Alzira el 17 de desembre de 2022.