lunes, 17 de enero, 2022  |  
Compromís per Vila-real sol·licita la modificació de l’ordenança reguladora de subvencions a les ONG Compromís per Vila-real sol·licita la modificació de l’ordenança reguladora de subvencions a les ONG

- 19 julio, 2019 -

Lamenta que els socialistes plantejaven donar-los premis, mentre els nacionalistes proposaven agilitar els tràmits amb la coordinadora Compromís per Vila-real sol·licita la modificació de l’ordenança reguladora de subvencions a les ONG

Lamenta que els socialistes plantejaven donar-los premis, mentre els nacionalistes proposaven agilitar els tràmits amb la coordinadora

Castellón Información

Compromís per Vila-real sol·licita a l’equip de govern la modificació de l’ordenança reguladora de subvencions a les ONG i entitats socials perquè s’ajuste a les necessitats reals d’aquests ens que treballen pel benestar de les persones, tant a la ciutat com en altres països.

El portaveu adjunt del Grup Municipal, Santi Cortells, ha donat compte de la reunió mantinguda amb membres de la Coordinadora Valenciana de Oenegés per al Desenvolupament de Castelló, que han traslladat el malestar que des de fa temps vénen manifestant pels impagaments de l’Ajuntament.

“Com ja vam dir, farem una oposició responsable i aquest tema és prou preocupant com perquè li donem el relleu que ha de tindre”, afirma Cortells, qui lamenta que l’equip de govern només actua quan la Coordinadora d’ONG emet comunicats, manifestant les veritats. “Porten des de 2015 sense cobrar, fins i tot sense poder presentar-se a les ajudes en algun exercici i són retards imperdonables”, apunta. “Allò curiós és la coincidència de moltes de les peticions d’aquesta entitat –i d’altres-, ja que des de Compromís les vam recollir fa temps i les incloíem en el nostre programa electoral. Així, l’edil critica que l’ordenança no s’ajusta a la realitat d’aquestes associacions i “no solament no és àgil, sinó que no es compleix”.

“Tan sols s’està demanant que les convocatòries es publiquen quan toca i no mesos o anys després, si pot ser, a principis de cada any”, explica. Una altra qüestió que podria ajudar la gestió de les ONG i entitats socials és el cobrament del 100% de la subvenció des del principi, en lloc del 80% inicial i el 20% al final. “Justament a Castelló, on també governa el PSOE, es fa així i no existeix tal caos”, a més d’assenyalar que a la ciutat veïna existeix un Consell de Cooperació i que a Vila-real, a determinades associacions se’ls signen convenis o ajudes directes.

D’altra banda, Cortells trasllada la queixa de la Coordinadora d’ONG, els representants de la qual afirmen que “el problema comença en 2015, justament en acabar l’anterior legislatura, quan la Regidoria de Cooperació va passar a les mans del PSOE”. “El que demanem des de Compromís i des de la Coordinadora és que assumisquen les seues responsabilitats i donen solució ja a aquest tema pagant el que deuen, en lloc de tirar balons fóra i posar excuses”, indica l’edil, “no és normal que només es moguen quan hi ha queixes pel mig”. A més, el portaveu adjunt de Compromís afig que “tots sabem els problemes tècnics que té l’Ajuntament, però en aquest cas també hi ha una flagrant falta de voluntat política”.

En un altre ordre de coses, se sol·licita millorar la gestió de l’administració electrònica, ja que “les associacions que necessiten pujar documentació al sistema tenen problemes i al final acaben venint a fer-ho presencialment i amb molts papers i és una qüestió que s’ha de polir”.

Cortells recorda que “el programa electoral de Compromís per Vila-real recollia en el seu apartat de Regeneració democràtica peticions fetes per les entitats que treballen amb l’Ajuntament com són la creació d’una oficina d’assessorament a associacions i la modificació del model de coordinació amb les entitats, mitjançant un acord que permetera emmotllar les associacions”. “Si fem una ullada al programa del PSOE, ni es plantegen res en aquest sentit, això sí, al punt 22 proposen crear els Premis Vila-real Solidària, per a donar guardons i trofeus a les associacions”, critica, “menys premis i més gestions dins del termini i en la forma escaient”.

En aquest sentit, Cortells també assenyala que el programa de Compromís proposava la disminució del període mínim de pagament a proveïdors i entitats, “i, per què no dir-ho? També als treballadors”. Cortells ha fet referència a la denúncia del Sindicat Professional de Policia Local i Bombers (SPPLB), els treballadors del qual porten sense cobrar 37.000 euros d’hores extra”. “El més sorprenent és que l’edil de Recursos Humans, el mateix que deu diners a les ONG, no va tindre cap objecció a aprofitar els mitjans de comunicació per a fer el que millor saben fer: parlar de l’herència rebuda del PP i atacar als treballadors, en lloc de demanar disculpes o comportar-se amb humilitat”, assenyala, per la qual cosa demana que, “malgrat la seua majoria absoluta, tinguen més responsabilitat i respecte”.

Whatsapp Telegram