Noticias Castellón
martes, 04 de octubre del 2022 | Última actualización: 22:19

Compromís per Vila-real desgranarà el seu programa electoral 100% participatiu a partir del dilluns en el parc de la Panderola

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

Sancho estarà acompanyat pels Mari Parra, Maria Fajardo, Pep Albiol i Jaume Moreno, que desgranaran les principals polítiques en ocupació, economia, urbanisme i serveis socials

Castellón Información

Compromís per Vila-real eixirà als carrers i places de la ciutat en els pròxims dies per a donar a conéixer en profunditat el seu programa electoral davant els veïns i veïnes. Un document base 100% que ha sigut elaborat en els últims mesos de forma totalment transparent i amb la col·laboració dels residents en diferents zones de la ciutat i representants d'associacions, que han rebut la visita de diferents representants de la formació, encapçalats pel candidat a l'Alcaldia, Josep Pasqual Sancho, als qui han pogut explicar les seues inquietuds, necessitats i prioritats cara a continuar millorant la ciutat.

Una vegada recopilades totes les propostes, els propis ciutadans han sigut els encarregats de votar de forma virtual quines consideren més necessàries i s'han inclòs en el programa, que s'ha dividit en sis apartats: Govern arrelat al territori; Govern sostenible; Govern per a les persones; Govern de futur; Govern d'oportunitats i Regeneració democràtica. 

En l'àmbit de Govern arrelat al territori, Compromís s'ha centrat en tot allò relacionat amb la cultura, tradicions i senyals d'identitat de la ciutat i ha recollit les peticions dels vila-realencs, que han sol·licitat adaptar un espai polifuncional per a activitats de diferents disciplines artístiques. Així mateix, Compromís per Vila-real es compromet a augmentar el pressupost de les diferents escoles municipals i a desenvolupar el projecte de l’Escola de Tradicions Locals. També crearà un centre polivalent municipal adaptat a les necessitats de les associacions que treballen per a la cultura popular i impulsarà nous convenis de col·laboració de l'Arxiu Municipal amb altres entitats. Així mateix, donarà resposta aquells que han sol·licitat que s'augmente l'oferta lúdica i cultural durant les festes i potenciarà el valencià encara més en espais com les grans superfícies comercials i en esdeveniments esportius i relacionats amb les tradicions, així com en l'àmbit del comerç local, per a potenciar la seua imatge i el seu impuls estratègic. També es recuperaran per al Certamen Literari Ciutat de Vila-real les disciplines de poesia i recerca de temes locals i es catalogarà i documentarà el ric patrimoni rural que es troba de llarg a llarg del terme municipal.

“Aquest és només el primer dels blocs que formen part del nostre programa i el proper dilluns, 6 de maig, a les 19.00 hores, tot aquell que estiga interessat a conéixer més a fons el nostre apartat de Govern d'oportunitats, pot acostar-se fins al jardí de la Panderola, on oferirem un acte senzill i informal per a presentar tot el que Compromís pot fer a partir del 26 de maig si torna a obtindre representació per a governar”, explica el candidat a l'Alcaldia, Josep Pasqual Sancho.

Sancho estarà acompanyat pels candidats de la llista municipal María Dolores Parra, Maria Fajardo, Pep Albiol i Jaume Moreno, que desgranaran les principals polítiques en matèria d'ocupació i generació econòmica, urbanisme i serveis socials, entre altres. “Comptem amb l'únic #EquipdePrimera de la ciutat i també amb un programa necessari per a Vila-real, en el qual hem treballat amb previsió i temps i de la mà de les associacions i d'aquells veïns que sense formar part de cap ens han volgut traslladar-nos les seues inquietuds i necessitats”, apunta Sancho, qui destaca que “som l'únic partit amb la llista electoral tancada i presentada des de fa temps i també amb el programa al 100% acabat des de fa setmanes, la qual cosa demostra la cohesió i estabilitat que uns altres -que comencen a reunir-se ara, amb presses, enganys i sense escoltar, per una foto- no tenen”. “Som gent transparent, que va de cara i que mira als ulls als veïns, la porta del nostre despatx sempre està oberta, no tenim por a donar explicacions i volem que es conega tot el que volem fer des del govern municipal per a continuar millorant la vida de les persones com hem fet sempre”, conclou.