Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

Marzà aposta per l’educació inclusiva agilitzant els recursos i creant una assessoria d’inclusió

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

El candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha detallat algunes mesures del programa de Compromís en Alcalà de Xivert

Castellón Información

Compromís ha organitzat una Assemblea oberta d’Educació i Cultura a Alcalà de Xivert on el cap de llista de Compromís a les Corts Valencianes per Castelló, Vicent Marzà, ha compartit amb el col·lectiu de Compromís de la localitat i professionals del món educatiu del Maestrat les línies programàtiques en matèria d’Educació i Cultura de cara a la pròxima legislatura.

En aquest context, i acompanyat per la cap de llista de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, i de la candidata a la alcaldia d’Alcalà, Maria Sorlí, el candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “la inclusió educativa i la igualtat en la diversitat són eixos centrals del nostre programa electoral” i ha anunciat que “la pròxima legislatura volem que la Conselleria d’Educació assumisca la gestió del personal no docent dels centres educatius per agilitzar l’assignació de recursos”.

Vicent Marzà, Compromís, Alcalà Xivert

“Assumir aquest personal en Educació suposa incrementar l’organització i coordinació als centres educatius per a atendre encara millor les necessitats del nostre alumnat tenint en compte la diversitat. Per això i amb l’experiència que ja tenim en aquest terreny, des de Compromís considerem que la gestió directa d’aquest personal per part d’Educació és fonamental per a desenvolupar com cal l’escola inclusiva que ha arrancat durant aquesta legislatura” ha explicat Marzà.

D’aquesta manera, des de Compromís s’impulsarà que els educadors i educadores d’Infantil i d’Educació Especial, així com els fisioterapeutes i el personal de llenguatge de signes formen part de la gestió directa de la Conselleria d’Educació pel que fa a aspectes com cobertura de substitucions i vacants a centres educatius.

Cal recordar que actualment aquest personal no docent realitza funcions de suport als centres educatius valencians i que les seues nòmines es paguen des del departament d’Educació. No obstant la gestió de les places d’aquest personal es realitza des de Funció Pública.

Creació d’una Assessoria d’Inclusió i d’una oficina virtual

Marzà ha exposat dues mesures concretes més per al desenvolupament de l’escola inclusiva “des de Compromís potenciarem la creació d’una Assessoria d’Inclusió, conformada per personal específic que tindrà contacte directe amb els centres educatius per acompanyar i informar la comunitat educativa i les famílies sobre recursos específics, orientació educativa, estratègies d’atenció a alumnat específic o foment de la participació social en coordinació amb els Departaments d’Orientació i els Serveis Psicopedagògics”.

Segons Marzà, “l’Assesoria d’Inclusió es complementarà amb una oficina virtual d’informació i orientació professional tant per a les famílies com per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu”.

Amb la posada en marxa de la normativa sobre educació inclusiva el departament que actualment dirigeix Vicent Marzà ha aconseguit que el suport educatiu a la inclusió i a les necessitats específiques de l’alumnat valencià s’integren de manera transversal en totes les actuacions i recursos econòmics destinats als centres.

“El Programa d’actuació per a la millora és un reforç importantíssim per a acompanyar l’alumnat que ho necessita amb una visió inclusiva i tenim 3.000 docents a les aules dedicats a la millora de l’aprenentatge i el rendiment acadèmic, a l’educació compensatòria, al reforç i a la lluita contra l’abandonament escolar» ha comentat Marzà i ha afegit: “A més tenim vora 1.300 professionals que s’hi dediquen específicament a les necessitats educatives especials“.

Marzà ha destacat també que “l’augment de plantilles de professionals va lligat també a l’increment pressupostari, que arriba als 395 milions d’euros aquest curs. Continuarem en aquesta línia imparable de foment de la inclusió escolar”.

Advertisement
Advertisement