Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 10:20

Compromís urgeix a Sánchez a declarar “de servei públic” la línia aèria Castelló-Madrid com va prometre en 2018

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Belén Bachero recorda que el Consell va iniciar la tramitació en 2017 i exigeix a Foment que resolga abans que la línia comence a operar

Castellón Información

La síndica adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha exigit hui al Govern de Pedro Sánchez que “done compliment a la seua paraula i, tal com es va comprometre la primera setmana d'octubre de 2018 davant el president del Consell, Ximo Puig, declare de servei públic (OSP) la línia aèria entre Castelló i Madrid”. Àlvaro, qui ha reclamat la OSP també per a la línia Castelló-Barcelona, recorda que aquesta “declaració no és menor, ja que “permet accedir a ajudes i subvencions directes per part de l'Estat com ocorre amb altres línies aèries”.

En aquest sentit, la portaveu de Compromís en la comissió d'Obres Públiques, Belén Bachero, ha recordat que el Consell ja va sol·licitar el 8 de setembre de 2017 el va iniciar de la “tramitació i finançament d'aquesta línia com de servei públic, però passats cinc anys des de la primera sol·licitud, i quatre anys des del compromís de Pedro Sánchez, encara s'està pendent, circumstància que, si no es resol positivament suposarà un sobrecost i un nou greuge comparatiu cap a la ciutadania del País Valencià i en concret de Castelló”.

En aquest sentit, Àlvaro urgit a Sánchez a fer realitat el seu compromís abans que la línia comence a funcionar. “Després que Sánchez i Feijoo hagen tornat a enganyar valencians i valencianes i hagen ajornat encara més la millora del sistema de finançament, desoint fins i tot el que reclamen els seus partits en el nostre territori, no ens sorprén que ara Sánchez incomplisca el seu compromís amb Puig sobre l'aeroport. Nosaltres, no obstant això, denunciarem qualsevol incumplimento amb Castelló i amb el País Valencià”.

D'altra banda, Bachero s'ha preguntat quant suposarà per a les arques de la Generalitat l'incompliment de Sánchez sobre la OSP i de quina partida dels pressupostos de la Generalitat per a 2022 traurà Puig els diners per a sufragar aquesta línia. En aquest sentit, el grup Compromís en les Corts ha formulat una bateria de preguntes i de peticions de documentació per a recaptar els tràmits que s'han realitzat amb Foment sobre aquest tema i per a determinar el sobrecost que li suposarà als valencians i valencianes l'inici d'operacions Castelló-Madrid sense accés a les ajudes de l'Estat.