Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 14:20

Compromís per Vila-real tanca la votació del seu programa 100% participatiu ‘Mulla’t’ per a les eleccions de 2019 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Les iniciatives s’engloben en Regeneració Democràtica, Govern arrelat al territori, Govern d’Oportunitats, Govern per a les persones, Govern sostenible i Govern de futur

Vila-real Informació

Compromís per Vila-real ja té programa electoral. A través de la campanya Mulla’t, diferents representants de la coalició i l'equip van eixir a nombrosos espais de la ciutat a recollir propostes dels veïns i veïnes i de diferents associacions per a millorar l'entorn en el qual viuen. Després d'un procés de digitalització es va obrir el període de votació virtual, que es va tancar el 24 de febrer i, finalitzat el termini, ja es coneix quines són les propostes més votades per part dels ciutadans. Les iniciatives que la coalició impulsarà a partir del 26 de maig si torna a formar part de l'equip de govern es troben dividides en sis apartats diferents, que tindran un màxim de 10 propostes cadascun.

A tall d'exemple, l'àmbit de la Regeneració Democràtica, destaquen, empatades amb un 18% dels vots, la creació d'una oficina d'assessorament a les associacions on s'informe de subvencions i se'ls ajude a presentar la documentació, així com la creació d'un calendari d'activitats perquè les associacions programen actes sense solapar-se (en l'apartat de Participació Ciutadana). En Transparència, gana amb un 51% la creació d'un portal per a conéixer l'estat pressupostari i en Regeneració democràtica compta amb un 52% dels vots la màxima d'una persona, un càrrec, per als edils. El disseny de noves polítiques internes de conciliació destaca amb un 76% en Règim Interior. En el bloc de Govern arrelat al territori, l'apartat de Cultura compta amb una proposta que destaca sobre la resta (26%), com és adaptar un espai polifuncional per a activitats de diferents disciplines. En Tradicions, el 41% dels votants sol·licita desenvolupar i ampliar el projecte de l’Escola de Tradicions Locals, mentre en Arxiu i Patrimoni, el 52% demana impulsar convenis de col·laboració amb l'Arxiu Municipal amb altres entitats per a posar en valor el patrimoni documental i històric de Vila-real. En Festes, un 59% reivindica augmentar l'oferta lúdica i cultural durant els festejos perquè tothom els senta seus i en Normalització Lingüística, el 69% de vots van a la proposta de facilitar l'extensió de l'ús normal del valencià en els àmbits privats, però de caràcter col·lectiu. 

En Govern d'Oportunitats, empaten, en l'àmbit d'Economia, amb un 24% dels vots, l'adaptació de les especialitats dels tallers i escoles d'ocupació a les necessitats reals de les empreses i millorar la coordinació entre les entitats que es dediquen a l'emprenedoria i l'ocupació per a aprofitar al màxim els recursos existents i donar resposta a totes les necessitats. En Urbanisme guanya, amb un 16% la posada el dia del PGOU i en Indústria, amb un 51%, es facilitarà l'activitat productiva a les empreses sostenibles de la ciutat. El 47% de vots de Contractació són per a assegurar que totes les empreses que treballen per a l'Ajuntament garantisquen els drets laborals de les treballadores i el 52% de l'apartat d'Hisenda serà per a disminuir el període mínim de pagament. En Innovació, gana amb un 53% la proposta per a regenerar el centre de la ciutat. Dins de Govern per a les persones, destaca la petició d'instaurar el Servei Municipal de Protecció i Promoció de la Salut (dins de Sanitat, amb un 33%); revisar les ordenances municipals en matèria d'accessibilitat en els espais públics i privats (en Serveis Socials, amb un 30%); crear un pla d'integració per a persones de diferents comunitats (Integració, 56%); signar el conveni del Centre de Tecnificació Esportiva perquè entre en funcionament (Esports, 56%); manteniment dels convenis amb entitats dedicades al benestar animal (Benestar Animal, 67%). En Govern sostenible, fomentar una alimentació més sana, amb productes autòctons en els menjadors escolars i la restauració (Agricultura, 34%); utilitzar energies renovables en edificis municipals (Medi Ambient, 17%); impulsar un transport públic més sostenible i eficient (Mobilitat, 20%); millorar el servei de neteja viària (Serveis Públics, 32%); regenerar l'arbratge del Termet i millorar el reg en tot el paratge (Termet-Ermita, 63%).

L'apartat de Govern de futur incorpora peticions de Joventut, com crear tallers afectiu-sexuals per a joves (62%); Educació, com traslladar la EOI a la BUC (18%); afavorir la formació en gènere dels qui participen en l'àmbit municipal (Igualtat, 25%); en Biblioteques el 56% demana ampliar l'horari de les biblioteques durant l'època d'exàmens. Modernitzar l'administració local i reduir la burocràcia (Noves Tecnologies, 57%), i lluitar contra les discriminacions (àrea de Diversitat, 37% dels vots) són unes altres de les propostes més votades.

En les pròximes setmanes es donaran a conéixer amb tot luxe de detalls tots els punts que s'inclouen al programa que Compromís aplicarà de 2019 a 2023.