Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 23:58

Compromís demana un segon canal de ràdio autonòmic per impulsar la música valenciana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

També ajudaria a la inserció laboral de nous professionals del periodisme i al manteniment de les petites empreses dedicades a la producció de programes

El diputat per Compromís a les Corts Valencianes, Josep Nadal, ha reclamat a Castelló la creació d'un segon canal de ràdio temàtica d'À Punt. De fet, Nadal ha insistit en què la ràdio pública valenciana ha de garantir una programació alternativa que reivindique la música valenciana i la música en valencià.

Durant la jornada, la primera del cicle #CompromísALaFresca de Compromís per Castelló, Nadal ha considerat que és una gran via per enlairar la música del territori, ja que s'aprofita el reconeixement de grups valencians coneguts per a fer d'enganxament a grups joves, poc coneguts i de músiques que tal volta no tenen tanta tirada a escala popular, però que podrien aconseguir també el seu espai.

El segon canal de ràdio també ajudaria a la inserció laboral de nous professionals del periodisme i al manteniment de les petites empreses dedicades a la producció de programes. També, assegura que aquest podria atraure més publicitat i més audiència que el primer canal radiofònic.

Així mateix, Compromís també ha posat de relleu que aquest segon canal ha d'anar dirigit principalment a la gent jove, a que els músics valencians i el sector se sentin acompanyats igual que a altres comunitats de l'Estat i rebin eixe suport, a ajudar a la professionalització, o a la creació de nous continguts i noves plataformes per impulsar-los.

Aquesta proposta es va llançar a la creació d'À Punt per a promocionar la cultura valenciana i per a cobrir els temes que el primer canal de ràdio no tracta, com bé pot ser els esports minoritaris. El diputat de Compromís a les Corts també ha assegurat que encara no s'ha donat la llum verda a aquest projecte a causa de les negatives del PSPV.

"Tenim grups de música que arrastren a desenes de milers de persones de la nostra geografia i de fora i són caps de cartells de festivals, i pensem que és interessant tindre una emissora que supose un cicle positiu també per impulsar a aquests i a grups menys coneguts, un model que han experimentat a altres ràdios de Catalunya, País Basc o Galícia", reclama el diputat Nadal.

La intervenció de Josep Nadal va ser la primera del cicle #CompromísALaFresca de Compromís per Castelló, un conjunt de xerrades i encontres que es portaran a terme a la ciutat de Castelló aquests pròxims mesos per a remarcar els temes, problemàtiques i iniciatives necessàries al País Valencià, així com cohesionar junt amb la societat civil i la militància aquelles polítiques que fan de Compromís el principal valedor del valencianisme d'esquerres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí