Noticias Castellón
sábado, 30 de septiembre del 2023 | Última actualización: 19:20

Compromís reclama un conveni amb Avamet per millorar la prevenció de fenòmens adverses

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

L’Associació Valenciana de Meteorologia pot avançar informació fiable a través de les seues estacions meteorològiques

El regidor de Compromís, a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha sol·licitat a l’alcaldessa, la signatura d’un conveni per tal que Castelló passe a ser soci actiu de l’Agència Valenciana de Meteorologia. Aquesta entitat, Avamet, dona una previsió i una informació precisa dels fenòmens meteorològics, la qual cosa podria ser molt positiva per a la prevenció de rics a la ciutat de Castelló.

Previsiones Meteorológicas

L’Agència Valenciana de Meteorologia, més coneguda com: Avamet, té una xarxa de més de 100 punts d’informació a tota la Comunitat Valenciana. Realitza previsions importants i seguiment a temps real dels fenòmens meteorològics com: temperatura, humitat, puja i vent. Per la qual cosa, és una ferramenta molt eficaç per a la prevenció i la protecció del territori.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha proposat a l’actual govern, presidit per Begoña Carrasco, la signatura del conveni amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) amb l’objectiu de compartir la informació de les estacions meteorològiques municipals.

Ayuntamiento de Castelló

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat la importància de comptar amb informació meteorològica fiable i actualitzada, “especialment en un entorn on situacions meteorològiques extremes com a fortes pluges o vents poden tenir un impacte significatiu en la seguretat i el benestar de la población”. A més, ha assenyalat que Avamet ja col·labora amb més de 100 ajuntaments i nombroses entitats en tota la Comunitat Valenciana.

Garcia ha afegit: “La lluita contra el canvi climàtic també té a veure amb la prevenció front a situacions d’emergència provocades per fenòmens meteorològics extrems com ja hem patit a Castelló els darrers mesos”.

L’anterior legislatura, l’àrea de Garcia va començar a treballar en aquest conveni i ara, el portaveu vol que l’actual govern signe el conveni amb Avamet “per tal de reforçar el seu compromís amb el medi ambient seguir el camí de fer front al repte climàtic iniciat pel govern progressista”

El conveni contempla que l’Ajuntament passe a ser soci d’avamet per a dur a terme la difusió de les dades meterològiques a través de la xarxa de l’entitat, fet que augmenta la visibilitat i l’abast de la informació i la fa més accesible a la ciutadania.

Així, Compromís vol que l’Ajuntament de Castelló es posicione fermament en la lluita contra l’emergència climàtica en un moment en el que, fins i tot des de dins del propi govern municipal, ixen veus que neguen les evidències científiques i les conseqüències d’aquesta problemàtica.