Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:49

Compromís proposa la creació d’autoritats metropolitanes de transport de La Plana i el Maestrat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

El Grup també ha presentat dues mocions per exigir que el Consell recórrega contra els megaprojectes solars amb informes desfavorables i demanar la reprovació de Rubianes

El grup de Compromís a la Diputació de Castelló ha presentat una proposta per demanar la creació d’una entitat metropolitana de Castelló que, amb la participació de les corporacions locals afectades, tinga veu i col·labore en el disseny, d’un model de mobilitat eficient, sostenible i integrat pels municipis de l’àrea metropolitana de La Plana, així com la creació d’una entitat metropolitana pròpia per a les comarques del Maestrat amb competències per a dissenyar, organitzar, implementar i gestionar un model de transport sostenible, eficient i econòmic per a les persones.

El portaveu de Compromís a la Diputació, David Guardiola, ha defensat que “l’aposta per models de mobilitat col·lectiva, compartida i sostenible són elements claus per fer front a l’Emergència Climàtica i millorar la vida de la gent”. Per això, “cal millorar la interconnectivitat dels municipis de l’àrea metropolitana, però entenem que no només hem de centrar el focus en l’àrea de la capital i la seua zona metropolitana, sinó que hem d’atendre d’igual manera les necessitats de tot el territori de Castelló”.

D’altra banda, el Grup de Compromís també ha presentat altres dues mocions. Una per exigir que el Consell recórrega contra els megaprojectes de plaques solars amb informes desfavorables. “Davant la indefensió dels municipis i la ciutadania, portarem al ple de la Diputació una proposta per reclamar al Consell que presente recursos o prenga les mesures legals oportunes davant dels projectes autoritzats per Madrid en contra del criteri de la Generalitat”, ha explicat Guardiola.


Per acabar, han presentat una proposta d’acord per demanar la reprovació de Rubianes. “Compromís reiterem el nostre compromís amb la igualtat de gènere i la lluita contra qualsevol forma de discriminació. Per això, instem a tots els grups a arribar a un acord en la defensa d’un entorn esportiu inclusiu, respectuós i igualitari”, explica la diputada Maria Fajardo.