Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 14:18

Compromís portarà al Congrés les reclamacions del sector ceràmic "per la tebiesa del Govern amb la delicada situació de la ciutadania de Castelló"

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

Joan Baldoví, Vicent Marzà i Maria Dolores Parra es reuneixen amb el ITC, amb els sindicats majoritaris i amb Ascer per a rematar una Proposició No de Llei amb una bateria de propostes per a afrontar la situació de les empreses i dels i les treballadores

Compromís portarà la veu de la indústria castellonenca al Congrés, perquè “mentre el Govern no actua i cada dia hi ha més Eres i Ertes, la competència italiana té subvencionat el 40% del preu del gas”

«El Govern ha pres mesures per ajudar a altres sectors però no al sector ceràmic, que inclou fabricants de rajoles, i també frites, esmalts, colorificis, maquinària... Per això, i davant la dramàtica situació que s'està vivint, Compromís serà la seua veu a Madrid, perquè hi haja un debat, per a veure si la resta de grups també estan al costat dels treballadors i treballadores de la indústria de Castelló. I com a Madrid no s'estan prenent les mesures necessàries, serà Compromís qui traslladarà i reivindicarà les mesures a prendre».

Així ho ha manifestat hui el portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Vicent Marzà, després de realitzar juntament amb el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i la directora general d'Internacionalització, la vila-realenca Mari Parra, una ronda de reunions per a concretar i recollir les necessitats del sector en un moment de crisi com l'actual.

«Hem estat parlant amb el ITC sobre alternatives de futur per al sector; hem analitzat al costat dels sindicats la situació personal de milers de treballadors afectats per Ertos i Eros en aquesta situació tan greu, i ens hem reunit amb ASCER, és a dir, amb empreses ceràmiques i de frittes i esmalts... per a recollir les seues propostes. I és clar que el principal problema és el preu del gas, i solucionant aqueix gran problema, se solucionarà l'ocupació, però per això se necessiten ajudes», ha manifestat Baldoví.Tant Baldoví com Marzà han subratllat que altres estats europeus estan ajudant directament a la indústria.

Han recordat que la principal competidora del sector, «la indústria italiana té el gas subvencionat en un 40%, per la qual cosa és ara 1.000 milions més competitiva que Castelló», ha afirmat Baldoví. Per això, «davant la timidesa del Govern i el no atendre ni reunir-se amb el sector, des de Compromís en el Congrés no sols reclamarem a les ministres de Transició Ecològica i a la d'Industrial que es reunisquen amb el sector davant la gravetat d'aquest desastre desastre. I en segon lloc, plantejar propostes que hui hem contrastat amb les opinions del sector per a prendre mesures i solucions”.Baldoví ha aprofitat per a criticar la «malaptesa» del president del Govern enfront d'Algèria, que ha «perjudicat de manera substantiva a la nostra indústria i ha facilitat que el nostre competidor tinga gas. No s'ha actuat com es deuria i s'ha deixat al poble sahrauí al marge de les resolucions de l'ONU».

Així mateix, respecte a la negativa del Govern a implantar els mecanismes RED en els expedients de regulació temporal d'ocupació perquè els afectats no consumisquen atur, Baldoví ha sigut categòric «és igual si és Xarxa, Blue o Yellow, es requereixen mesures perquè aqueixos treballadors i treballadores en aquesta situació. Reclamarem mecanismes alternatius» .