jueves, 21 de enero, 2021  |  
Compromís per Vila-real presenta set esmenes als Pressupostos valorades en més de 12 milions  Compromís per Vila-real presenta set esmenes als Pressupostos valorades en més de 12 milions 

- 4 diciembre, 2020 -

Mulet lamenta l’absència de peticions històriques com la nova comissaria, el desdoblament de la N-340 o el pas soterrat de l'estació Compromís per Vila-real presenta set esmenes als Pressupostos valorades en més de 12 milions 

Mulet lamenta l’absència de peticions històriques com la nova comissaria, el desdoblament de la N-340 o el pas soterrat de l’estació

Castellón Información/S.N.

Després de comprovar que, un any més, Vila-real no existeix per al Govern central a l’hora de redactar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Compromís per Vila-real ha preparat una sèrie d’esmenes que superen els 10 milions d’euros per a la seua inclusió en el document i que ha lliurat al senador de la formació, Carles Mulet.

La portaveu, Maria Fajardo, que ha agraït a Mulet el seu suport incondicional, ha explicat que les demandes de Vila-real compten amb un important pes en les esmenes dels PGE, ja que ascendeixen a un valor de 12.150.000 euros. En total són set propostes, “les històriques, les de tota la vida, les que governe qui governe, sempre les deixa fora de les seues previsions”. Fajardo s’ha mostrat sorpresa i decebuda en veure que “cada any ens venen el projecte de la comissaria de Policia Nacional com una cosa imminent, però aquesta vegada, que semblava que ja anava tot endavant, gràcies –suposadament- al treball del nostre alcalde, se’ls ha tornat a oblidar incloure una partida pressupostària”. Així, titlla aquesta circumstància de “vergonyosa” i de “burla” cap als veïns i veïnes i també cap als professionals que “cada dia intenten realitzar bé el seu treball, malgrat les condicions, i atenen gent de tota la comarca en unes instal·lacions més que deficitàries”. “Juguen amb la gent, prometen i continuen prometent, però el que la nostra ciutat necessita mai arriba”, afirma, i entre els exemples cita el desdoblament de l’N-340, “on es juguen la vida milers de conductors dia rere dia”, o el pas subterrani de l’estació de trens, “que ni està ni se li espera, mentre els usuaris es pugen cada dia a aqueixa passarel·la impossible”.

Mulet: “No podem entendre que governant els mateixos partits a l’executiu central i l’Ajuntament  no hi haja espai per aquestes reinvindicacions als PGE”

Carlos Mulet ha posat en valor l’oposició constructiva a l’Ajuntament i ha explicat que ha finalitzat la primera ronda de negociació dels Pressupostos que ha estat marcada per la Covid-19, en torn a un 50% de les inversions, Afegeix que el dia 23 arrancarà la fase següent amb una segona votació en la qual es podran incorporar inversions.

Per la seua banda, Mulet ha desglossat les principals esmenes, que van des de la comissaria(valorada en 5 milions d’euros); la millora dels accessos a la ciutat (1 milió); el desdoblament de la N-340al seu pas per la ciutat (2,5 milions); el pas subterrani de l’estació(500.000 euros); la intervenció per a la posada en valor del pont sobre el Millars,declarat Bé d’Interés Cultural (120.000 euros); el condicionament del riu Millars (30.000 euros), i l’activació del polígon industrial de la CV-10(3 milions). “Pensaran que no s’innova, però tenint pendents totes aquestes qüestions des de fa anys, creiem important remarcar que, per davant, va tot això”, indica Mulet, qui considera que “aquestes quantitats són irrisòries per a un pressupost milionari com el del Govern central”. Així mateix, destaca que “en els pròxims dies es presentaran totes aquestes esmenes i moltes altres que afecten les Comarques del Nord i que són de justícia per als ciutadans i ciutadanes, ja que sempre s’obliden de la nostra terra” i lamenta que “tot i que els grans partits, com PSOE i Podemos compten amb nombrosos representants tant en el Congrés com al Senat no es recorden de Castelló ni del País Valencià ni estan treballant per aquest territori, així que haurem de ser nosaltres, com sempre, els qui portem la veu dels nostres veïns i veïnes fins a Madrid”.

“Tenim ganes de veure canvis a la nostra ciutat”,manifesta la portaveu de Compromís, “tenim ganes que se’ns escolte i que per una vegada el Govern tinga en compte la segona ciutat més poblada de les Comarques del Nord”. “Els nostres impostos no estan repercutint en la nostra gent i a canvi rebem 0 euros d’inversió. És igual qui governe, si PSOE o PP, necessitem una veu valenciana que sí que ens tinga en compte”, assegura, “afortunadament comptem amb Carles Mulet, que és tot un exemple al Senat, una cambra considerada per alguns com un òrgan poc útil per a la ciutadania, però on està demostrant que sí que es poden obtindre molts assoliments, com està fent el nostre senador, treballant dur, escoltant les nostres reivindicacions i portant-les allà on fa falta”, conclou.

Lamenta que es prohibisca l’ús del fitosanitari Metil Clorpirifos per a combatre el cotonet però no s’oferisca cap alternativa

Respecte a l’ús del fitosanitari Metil Clorpirifos per a combatre el cotonet,ha lamentat que es prohibisca el seu ús, però no s’oferisca cap alternativa. “És una plaga que fa temps que està, els llauradors feien ús del plaguicida, que es va prohibir i el Ministeri pot fer una autorització d’ús excepcional que no ha donat i que l’any passat va realitzar tard i mal “Anem a lluitar en Europa perquè autoritze l´ús del plaguicida, però mentre s’ha d’optar per la lluita biològica i volem que el ministeri aprove un protocol per a incorporar-ho sistemàticament, ja que no té cap efecte secondary. Que ajuden econòmicament als llauradors afectats per la plaga, als productors del parasitoide, a més d’accions per part de la UE per a permetre l’ús del Metil Clorpirifos. Això ho vam aprovar sense el suport del Ministeri, l’actuació del qual ha deixa molt a desitjar en aquest sentit”, ha explicat.

Google+
Whatsapp Telegram