Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 16:03

Compromís per Borriol demana ajudes urgents als municipis afectats per la DANA 

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

El temporal va deixar més de 200 litres al municipi de la Plana Alta, amb rescats de persones, caiguda d’arbres, inundacions i talls d’aigua potable

L’alcalde de Borriol de Compromís, Hèctor Ramos, demana la creació d’ajudes urgents per als municipis que, com el seu poble, s’han vist afectats per la forta DANA del passat cap de setmana. A Borriol van caure més de 200 litres acumulats  i va propiciar cinc rescats de persones atrapades per l’aigua en vehicles, caigudes d’arbres, revisió de façanes, inundacions i conats d’incendis per llamps. 

Ramos explica: “Els nostres veïns i veïnes vam patir tall de subministrament de l’aigua potable després de l’avaria de la canonada central que, afortunadament, vam poder solucionar ahir”. A més a més, “també ha causat danys en els cultius i en camins rurals”. Per això, l’equip de Govern de Borriol demanarà ajudes a “totes les institucions” per tal de solucionar tots els problemes derivats de la DANA i agraeix “tota la feina que estan fent els companys en les diferents institucions, concretament a Corts i Diputació de Castelló”. 

El Grup de Compromís a les Corts Valencianes ha demanat aquest dilluns al Consell que establisca ajudes urgents per a aquells municipis que han patit inundacions i danys per la DANA registrada aquest cap de setmana. El diputat Vicent Marzà va declarar en el comunicat que “el pas de la DANA pel nostre territori ha causat estralls. Una situació que han viscut nombroses localitats, com Borriol, que necessiten ajuda de manera immediata per part de la Generalitat “.

També, el grup de Compromís ha demanat a la Diputació que afavorisca la creació d’ajudes urgents per als municipis afectats per la DANA. “Trobem casos com el de Borriol, on l’acumulació d’aigua ha causat multitud de desperfectes. Per això, Compromís demanem que la Diputació treballe per fer possible l’establiment d’ajudes que pal·lien els nombrosos desperfectes patits en els municipis”, ha explicat el portaveu de Compromís a Diputació, David Guardiola.