Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 11:09

Compromís impulsarà els 'bo comerç' fora de temporada i l'accessibilitat al comerç local

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Garcia: "Mentre la dreta apostava per les grans superfícies, Compromís escoltem, impulsem i treballem pel comerç local"

El candidat a l'alcaldia, Ignasi Garcia, i el candidat número 3, Pau Sancho, s'han trobat aquest matí amb representants de Confecomerç; en concret, Tere Esteve, secretaria general de Covaco Castellón-Confecomerç CV, Mauro Gómez, vicepresident segon de Confecomerç CV, i Charo Broncal, representant de Castelló Espai Comercial; per escoltar les seues demandes i propostes, dins de la campanya 'Castelló, PAM a PAM'. "Mentre la dreta apostava per les grans superfícies comercials, Compromís escoltem, impulsem i treballem per donar solucions als problemes que travessa el comerç local de la nostra ciutat", ha defensat Garcia.

Els representants de Confecomerç han valorat positivament les campanyes de bons per a fomentar el comerç local de Castelló, i han proposat la creació d'un punt d'atenció durant les diferents campanyes per a oferir la possibilitat de participar a les persones sense accés o alfabetització digital. "Compromís sumarem aquesta proposta perquè l'escletxa digital no siga una barrera, de la mateixa forma que hem compartit l'aposta per ampliar les campanyes a temporades no festives o en la tornada a l'escola, donat l'èxit dels bons", explica Garcia.

Altres punts tractats han estat emmarcats en la mobilitat i la digitalització. D'una banda, la millora dels accessos al centre, amb pàrquings dissuasius, connectats amb la zona comercial del centre de la ciutat amb un transport públic accessible i fàcil. D'altra banda, s'ha valorat la creació d'una nova plataforma digital per al comerç local pública potent, activa, i connectada amb les webs pròpies dels establiments, per potenciar la compra en línia dels diferents comerços locals i adaptar-los als nous hàbits de compra, especialment entre la gent jove.

Per acabar, Compromís ha fet pròpia la proposta dels comerciants per incloure clàusules de sostenibilitat en els contractes de l'Ajuntament, per tal d'apostar per els productes de quilòmetre 0, i afavorir als comerços i empreses locals.