Noticias Castellón
domingo, 01 de octubre del 2023 | Última actualización: 20:45

Compromís exigeix que l’alcaldessa es posicione contra la violència de gènere

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Afirma que el recent assassinat a Castelló ha posat de manifest una vegada més la necessitat de denunciar la violència masclista “i no amagar-se darrere de terminologia confusa

Compromís vol expressar en un comunicat la seva ràbia i indignació davant dels esdeveniments ocorreguts la passada vesprada a Castelló. “Els tràgics esdeveniments, que han conduït a l’assassinat d’una dona, han de ser abordats amb la contundència necessària. És essencial entendre que la violència masclista és una xacra en la nostra societat, i aquesta realitat no pot ser negada. És un problema que ha de ser senyalat, combatut i eradicat”, afirma la coalició.

“Tot i que estem a l’espera de la confirmació per part de la Direcció General de Violència de Gènere, és evident que la violència masclista està present en aquest cas, i cal condemnar-la sense dubte ni ambigüitat“, continua Compromís, que afegeix: “Lamentablement, hem observat com el govern de la nostra ciutat, en un moment tan dolorós, ha utilitzat un discurs semblant al de l’extrema dreta, que nega l’existència de la violència masclista. Això és inacceptable i representa una ofensa a les famílies i les víctimes, així com a totes les persones que treballen i lluiten per la igualtat i el feminisme”.

“Volem subratllar que la Direcció General de Violència de Gènere no dictamina si hi ha o no violència contra les dones; en aquest cas, és evident que aquesta violència ha ocorregut. El que la Direcció General de Violència de Gènere determina és si hi ha hagut violència de gènere, una distinció important que no ha de ser amagada per a complaure els interessos partidistes de la dreta”. “Per tot això, rebutgem aquest comunicat del govern del PP i VOX, que amaga l’existència de la violència de gènere. Exigim una resposta responsable i compromesa per part de l’Ajuntament de Castelló, i recordem que la igualtat i la lluita contra la violència masclista són responsabilitats que no poden ser eludides”, culmina.