Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 10:18

Compromís exigeix el suport de la Diputació a les obres de temàtica LGTBIQ+

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 32 segundos

Noticias Relacionadas

Guardiola: “També a Vinaròs el partit d’ultradreta pretén censurar un llibre de temàtica LGTBIQ+ escollit pel professorat com a lectura per a adolescents”

El grup de Compromís a la Diputació ha presentat una proposta d’acord perquè la institució provincial mostre el seu rebuig a la retirada de les prestatgeries i passadissos infantils i juvenils de llibres de temàtica LGTBI+ a la Biblioteca Municipal de Borriana i exigir que done suport a l’adquisició de contes, còmics i llibres d’aquesta temàtica al conjunt de biblioteques públiques de les comarques de Castelló.

El portaveu del grup, David Guardiola, explica: “Aquesta setmana, el regidor de la censura de Borriana ha destinat els llibres sobre diversitat a la secció d’adults per considerar-los “pornografia”, pel simple fet de mostrar altres models familiars diferents dels convencionals. És a dir, pel fet de normalitzar aquesta diversitat”. 

A més, “també a Vinaròs el partit d’ultradreta pretén censurar un llibre de temàtica LGTBIQ+ escollit pel professorat com a lectura per a adolescents”. “De nou, Vox vol censurar llibres que només fan que informar, explicar i donar a conèixer la diversitat”, lamenta Guardiola. 

La regidora de Cultura de Vinaròs, Paula Cerdà, ha recordat que “l’elecció de la lectura de ‘El triángulo rosa’ es tracta d’una decisió de l’equip docent i l’Ajuntament no ha d’entrar en aquesta qüestió”. A més, “confiem plenament en els criteris de les professores i professors, i creiem fonamental educar els i les adolescents en la diversitat”, defensa. 

L’edil de Compromís també ha destacat que “el regidor d’ultradreta s’ha interessat pels llibres adquirits a la Biblioteca Municipal del nostre municipi, pel qual sospitem que vol seguir les passes del regidor de la censura de Borriana, però el govern de progrés de Vinaròs no ho permetrem”.