Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

Compromís demanarà al Congrés els ERTE Red i millors condicions de crèdit per al sector ceràmic

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

Son algunes de les mesures que reclama desprès de la reunió mantinguda amb ASCER

"Compromís compleix". Fruit de les reunions mantingudes fa poques setmanes per part del diputat en el Congrés, Joan Baldoví, del portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Vicent Marzà, i de la directora general d'Internacionalització de la Generalitat, Mari Parra, amb representants del sector ceràmic de Castelló -sindicats, Institut de Tecnologia Ceràmica i ASCER-, la coalició valencianista ha formalitzat en el congrés una Proposició No de Llei (PNL) amb una bateria de propostes "essencials" per a afrontar la crisi energètica i de preus que pateixen els sectors que la integren: rajoles ceràmiques, colorificis, esmalts, maquinària...

Baldoví, que ha posat en valor a Madrid la importància estratègica del sector en el conjunt de l'economia castellonenca, valenciana i estatal, ha detallat les mesures "essencials" que Compromís reclama a l'Executiu central. Referent a això, Baldoví ha apuntat que "la nostra proposta és senzilla: crèdits fiscals com estan fent a Itàlia; estalvi d'impostos lligats a l'increment de preu del gas; activar mecanismes Red o semblants; ajudes directes i activar sobretot també la diplomàcia, perquè decisions geoestratègiques equivocades del nostre Govern han fet que es posen moltes traves a les nostres exportacions.

Més detalladament, la primera de les mesures de la proposta és "posar en marxa un crèdit fiscal favorable a empreses del sector ceràmic que implique reduccions d'impostos sobre la base de l'increment del facturació en el proveïment de gas natural, com estan fent altres estats membres de la Unió Europea". Així mateix, Compromís reclama al Govern "activar el Mecanisme Red en els expedients de regulació d'ocupació". Respecte a aquest punt, i davant les possibles reticències de l'Executiu, des de Compromís es puntualitza que "si aquest mecanisme no s'acomodara a la situació de les empreses, s'ha de "establir un nou mecanisme de característiques similars, és a dir, amb reduccions de les cotitzacions socials per a les empreses i evitant que les persones treballadores consumisquen períodes de prestacions per desocupació".

El portaveu adjunt de Compromís a les Corts Valencianes, el castellonenc Vicent Marzà, que la setmana passada va anunciar un acord parlamentari perquè la futura Llei de Canvi Climàtic valenciana incloga bonificacions d'impostos de fins el 100% de les inversions en eficiència energètica que realitze la indústria, ha subratllat la importància de la PNL presentada en el Congrés. "Aquestes mesures, fruit de les reunions amb tot el sector, formen part del compliment del nostre compromís de portar la veu de la indústria castellonenca a les institucions per a defensar l'ocupació i la viabilitat de la ceràmica"