Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Compromís demana al govern municipal reobrir els 4 centres juvenils de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Garcia critica que el govern municipal no aposte per l'educació en hàbits participatius, cívics i d'emprenedoria social

Compromís defensarà al Ple extraordinari d'aprovació de pressupostos una esmena per valor de 60.000 perquè el govern reòbriga els 4 centres juvenils que "les dretes van tancar l'any passat deixant als i les joves de Castelló sense una oferta d'oci alternatiu al consum i d'educació en valors i participació ciutadana". Una esmena que, segons ha assegurat el portaveu, el govern rebutjarà "posant en evidència que no tenen cap intenció de fer polítiques municipals per a la gent jove de la nostra ciutat".

Garcia ha recordat que "va ser la regidoria de Participació Ciutadana de Compromís en 2019 qui va obrir quatre centres de participació per a joves en tot la ciutat". Aquests centres estaven ubicats als carrers Benàrab a la zona est, Vicent Altava al nord, Riu Sènia al sud i Joaquim Garcia Girona al Raval Universitari i, d'acord amb Garcia, "eren projectes que posaven a Castelló al nivell d'importants ciutats europees, espais d'educació en la participació dirigits als i les joves de Castelló i on s'oferia una educació en valors en el temps lliure".

Garcia ha criticat que "Begoña Carrasco i el Partit Popular no volen apostar per l'educació en hàbits participatius, cívics i d'emprenedoria social com una prioritat educativa, educant en la participació". En aquest sentit, ha reiterat que "aquests espais no eren només un lloc on es duien a terme activitats de lleure, sinó que allí els i les adolescents aprenen a assumir responsabilitats, a autogestionar-se i organitzar-se i on desenvolupen un pensament crític cap a allò que els envolta".

Per al portaveu de la formació a l'Ajuntament "per culpa del govern del Partit Popular i Vox hem perdut aquests espais on els i les joves tenien l'oportunitat d'iniciar-se en la participació ciutadana i crear espais d'oci alternatiu al consum", si no que també compleixen funcions transversals donant suport i resposta no sols a l'estratègia de la regidoria de fomentar la participació ciutadana entre els joves, sinó també a línies de treball recollides en el Pla Estratègic Castelló Ciutat Educadora i en el II Pla Estratègic de Joventut de l'Ajuntament de Castelló de la Plana.

"L'eliminació de les partides pressupostàries dels dos convenis que garantien tota aquesta activitat de participació juvenil als instituts de la ciutat i als quatre centres que va obrir el govern del Fadrell suposarà la retallada d'un servei indispensable per fomentar la participació de la gent jove i crear alternatives d'oci al consum", ha recalcat Garcia.

Des de Compromís consideren que "la feina que s'estava realitzant era indispensable pel benefici que suposava per a un sector tan important de la població i massa vegades oblidats per les institucions com són els joves de 12 a 17 anys". En aquest sentit, Garcia ha destacat que la intenció de la formació valencianista era mantenir aquests dos convenis i treballar per ampliar-los, amb l'objectiu de poder arribar a triplicar els centres i tindre dos per cada districte de la ciutat. "El Partit Popular haurà d'explicar quina és la política que oferirà a la gent jove" perquè, pel moment, "l'Ajuntament els ha donat l'esquena". "Encara que no puguen votar, els joves de 12 a 17 anys tenen molt a dir en la ciutat", ha conclòs Garcia.