Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 17:36

Compromís ‘Avancem’ recull les propostes de la ciutadania per a fer “El Castelló que volem” a peu de carrer

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

“Tot el que demaneu ja ho hem iniciat a través dels governs del Acord del Grau i del Acord del Botànic”, indica Ignasi Garcia

Castellón Información

“La llibertat és no haver de triar entre si el teu fill té llibres de text o va al menjador, la llibertat és tindre la capacitat de conciliar la teua vida laboral amb la familiar, la llibertat és que la nostra societat tinga un model productiu que et permeta treballar sense haver d’emigrar. No pot haver-hi llibertat sense justícia i no hi ha justícia sense igualtat. I totes aqueixes coses són les que ens esteu demanant hui ací, és el Castelló que volem”, així ha finalitzat aquest matí el candidat a l’alcaldia de Castelló per Compromís, Ignasi Garcia, l’acte de presentació de la seua candidatura a les primàries de la coalició.

L’actual vicealcalde també ha destacat que “tot això que la societat civil ens esteu demanant és també tot allò que hem iniciat a través dels governs de l’Acord del Grau i de l’Acord del Botànic. Són aqueixes polítiques que estan permetent recuperar drets que el PP ens havia retallat, són aqueixes polítiques que estan posant a les persones en el centre”.

L’alcaldable per Compromís també ha encoratjat als participants en dir que “no solament us demanaré que participeu del nostre procés de primàries i ens ajudeu a conformar la llista a l’Ajuntament de Castelló, us demanaré que feu campanya amb nosaltres i que sigueu la nostra veu. Perquè no hi ha ningú millor que Compromís per a garantir la consolidació dels drets que hem recuperat i tots aquells que encara tenim per aconseguir”.

L’acte ‘El Castelló que volem’, celebrat aquest matí a la Plaça Fadrell, ha servit per a “escoltar els suggeriments i inquietuds de la societat civil i les propostes de diversos representants del món de l’ocupació, del feminisme, la sanitat o l’urbanisme, entre molts altres sectors”.

Així, Ana Moltó, representant del Liceu de Dones ha agraït tot el treball en matèria d’igualtat realitzat per la regidora Ali Brancal en el consistori castellonenc i ha anunciat que els col·lectius feministes estan preparant un document que pretén “teixir xarxa entre totes les dones” i que el faran arribar a tots els partits.

borrull castello

Per la seua part, Isaac Sempere, del col·lectiu Queer Fest ha volgut remarcar l’important pas que s’ha donat amb l’aprovació de la llei d’igualtat LGTBI i ha sol·licitat que aqueixa diversitat es respecte des de tots els àmbits, per exemple des de l’Ajuntament, fent canvis en el llenguatge administratiu i burocràtic que “permetrien ajudar a canviar la realitat”.

En representació de la gent gran, José Ribera, d’Associació de Convivència de Parque de Lidón, ha donat l’enhorabona a l’actual equip de govern per la legislatura on s’ha fet bastant per la gent gran encara que, per falta de recursos i personal, queda molt per fer. I ha demanat als candidats que “pensen en ells mateixos per a quan arriben a la meua edat, perquè l’envelliment no para i necessitem previndre i actuar perquè aquest siga actiu”.

Des de la Plataforma per la Dependència, Carmen Santamaria, ha destacat que “veníem d’un escenari desolat, on el PP va dur a terme polítiques deplorables que va moldre a la gent amb dependència amb retallades i copagaments”. I encara que ha reconegut que “gràcies al Botànic s’ha municipalitzat la valoració de la dependència i s’han reduït els temps d’espera i tramitació de les ajudes, necessitem una oficina d’atenció a les persones amb dependència i que fem avanços a ajudar també els xiquets i joves dependents perquè les teràpies i els centres que ajuden aquest col·lectiu són absolutament privats”.

Rubén Peña, infermer d’Urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló, ha reiterat la “aposta per la sanitat pública” i ha reclamat una ampliació de les plantilles mèdiques en tots els serveis i ha posat l’exemple del personal d’infermeria on, només a la província de Castelló, faltarien més de 660 professionals per a arribar a les ràtios marcades per Europa. A més, ha proposat la descentralització d’alguns dels serveis dels quals el General és centre de referència, com neurocirugia o diàlisi, per a millorar la qualitat del servei i disminuir el col·lapse. Finalment ha remarcat la necessitat d’apostar per l’atenció primària com a aposta per l’educació sanitària.

compromis castello

Per part seua, Enric Climent, de l’associació Abusos Urbanístics No, ha demanat “a tots els partits polítics la creació d’un servei general en matèria d’urbanisme per a rebre propostes, suggeriments i crítiques dels ciutadans sobre urbanisme per a no haver d’esperar 10 o 15 anys, que és quan es redacta el pla general de la ciutat”.

Ha continuat Tere Cerdà, directora del Carles Salvador, qui ha destacat les moltíssimes millores realitzades en educació, no solament a nivell d’infraestructures, sinó a nivell de projectes com el Castelló Educa, el Pintaescola, l’Escola Canta o l’Escola Fa Ràdio.

Finalment, Wences Rambla, representant del món cultural ha reclamat una “sala expositiva en condicions per a poder exposar als premis artístics o els elements patrimonials dels quals disposa la nostra ciutat”.