Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 15:33

CERMI CV s’adhereix a la denúncia de l’Ajuntament per falta d’accessibilitat universal en l’estació de tren

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta denúncia busca iniciar una recerca sobre l’incompliment de la legislació que garanteix l’accessibilitat universal a les persones amb discapacitat i a altres usuaris amb problemes de mobilitat en l’estació de tren de Vila-real, gestionada per Renfe i Adif

El Comitè d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) anuncia el seu ferm suport i adhesió al recent escrit presentat per l’Ajuntament de Vila-real davant l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (OADIS) del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Aquesta denúncia busca iniciar una recerca sobre l’incompliment de la legislació que garanteix l’accessibilitat universal a les persones amb discapacitat i a altres usuaris amb problemes de mobilitat en l’estació de tren de Vila-real, gestionada per Renfe i Adif.

La falta d’accés adequat i segur a les instal·lacions de transport públic és un problema significatiu que afecta no sols les persones amb discapacitat, sinó a tota la comunitat. L’accessibilitat universal és un dret fonamental consagrat tant en la Constitució espanyola com en acords i tractats internacionals.

La denúncia de l’Ajuntament de Vila-real ressalta el deficient funcionament dels ascensors en l’estació de tren, un obstacle que limita la mobilitat de les persones amb discapacitat i dificulta la seva participació plena en la vida social i econòmica de la ciutat.

El CERMI CV recolza plenament aquesta iniciativa i s’uneix a la presentació d’aquesta denúncia, perquè es realitzi una recerca exhaustiva sobre la situació i es prenguin mesures efectives per a garantir l’accessibilitat universal en l’estació de tren de Vila-real.

L’eliminació de barreres arquitectòniques és essencial per a la inclusió i la igualtat d’oportunitats, i l’incompliment d’aquestes normatives ha de ser abordat amb la màxima serietat.

El CERMI CV insta les autoritats competents, Renfe i Adif, a cooperar activament amb la recerca i a prendre mesures immediates per a corregir les deficiències en l’accessibilitat de l’estació de tren de Vila-real; ja que només a través del compromís i la col·laboració entre totes les parts involucrades es podrà aconseguir un sistema de transport públic veritablement inclusiu i accessible.