Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 21:57

Els centres educatius d’Alcalà-Alcossebre reben material i llibres sobre diversitat sexual i gènere

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

Les regidories d’Educació i Benestar Social i Igualtat han fet entrega de tres lots de llibres al CEIP Lo Campanar, CEIP La Mola i IES Serra d’Irta

Castellón Información

Les regidories d’Educació i Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre han fet entrega de tres lots de llibres als centres educatius de la localitat: CEIP Lo Campanar, CEIP La Mola i IES Serra d’Irta. Aprofitant la recent creada regidoria d’Igualtat, el consistori ha contribuït també amb la difusió de materials coeducatius en matèria de diversitat sexual i de gènere. La temàtica dels exemplars gira al voltant de la prevenció de la violència de gènere, la diversitat sexual o les pioneres del feminisme i de la reivindicació dels drets de les dones des del punt de vista històric. La iniciativa forma part de les diferents accions de sensibilització i prevenció de la violència contra les dones, realitzades des del consistori i compta amb el finançament dels fons del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Marien Traver, destacava que «cal incorporar la perspectiva de gènere als contextos educatius per construir un municipi més igualitari i lliure de totes les formes de violència contra les dones o discriminació cap a qualsevol col·lectiu».

Per part dels responsables dels centres, s’ha valorat molt positivament la iniciativa de l’Ajuntament ja que el foment de la lectura és una bona eina per visibilitzar el paper de les dones i de diversos col·lectius, combatre la desigualtat d’oportunitats entre dones i homes, trencar amb els rols de gènere impostos, proporcionar informació sobre la violència masclista i potenciar la igualtat i el respecte a la diversitat.