Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

El Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real celebra el seu 25 aniversari amb una jornada sobre la dona i les drogues 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

El 5 d’octubre participaran a l’acte en la BUC la Consellera de Sanitat, el delegat del Govern del Pla Nacional i experts i personal de l’espai

Soumaia Nejjar/Castellón Información

En 1992 va arrancar el Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real i “sense pacients ni tan sols un bolígraf”, i avui dia poden presumir d’haver ajudat a deshabituar-se, rehabilitar-se i reinserir-se a més de 3.000 persones amb diverses adiccions. Per això, per a visibilitzar aquesta tasca, el personal del centre ha organitzat una jornada el pròxim 5 d’octubre a la BUC que s’estendrà durant tot el dia i que comptarà amb diverses ponències, presentacions i taules redones amb participants del món de la política com la consellera de Sanitat, Carmen Montón i el delegat del Govern del Pla Nacional sobre Drogues, Franscisco de Asís Babin Vich, experts com la mestra especialista en Pedagogia Psicoterapèutica i escriptora Charo Altable, i per descomptat personal del centre, que explicarà el seu programa. La sessió, sota el títol ‘De la Dona i de les Drogues’, pretén abordar des d’un punt de vista interdisciplinari i una perspectiva de gènere com ha sigut la “relació de les dones amb les drogues, donada per la seua major socialització, el maltractament, en el sentit més ampli de la paraula, rebut per la societat i també produït dins de les seues relacions personals, i com han fet les dones per a eixir d’aquest problema, com una mostra del seu empoderament i autoestima i la seua voluntat de resoldre la seua addicció”, ha detallat la psicòloga clínica del centre vila-realenc, Isabel Piñón, que ha presentat l’esdeveniment junt amb la regidora de Salut Pública, Silvia Gómez, qui ha apuntat que “la inscripció a l’acte és gratuïta malgrat que és convenient confirmar l’assistència per correu o per telèfon”.

21617520_1483734814996355_3139651921673547727_nSilvia Gómez ha destacat que el Lluís Alcanyís és un referent en la Comunitat Valenciana i que aquesta trajectòria i reconeixement és fruit de l’entrega del seu equip. “El Centre de Dia i la Unitat de Prevenció de les Drogodependències i altres trastorns addictius abans depenien de la Regidoria de Serveis Socials i quan van passar a la de Sanitat va ser un gran descobriment per a mi per la gran tasca social que realitzen de la que no només es beneficia la població vila-realenca sinó també de tota la comarca”.

21761993_1483734548329715_3110855548788254891_n

Per la seua banda, Isabel Piñón ha subratllat com la perspectiva de gènere marcara la programació de la jornada. “Cada dia acudeixen més dones al centre, ja que socialització i els problemes derivats d’aquesta també les afecten, per tant es veuen en la necessitat d’eixir del bucle”. Piñón ha valorat la tasca del Lluís Alcanyís i és per això que s’ha decidit destinar una jornada de treball en un context professionalitzat, encara que està oberta per a tot tipus de públics, per a commemorar els seus 25 anys d’existència i visibilitzar el treball fet. “Som un centre terapèutic ple de vitalitat, energia i dinamisme que s’ha adaptat als nous temps i ha revisat els seus tractaments i programes a les formes actual d'adicció”. Per últim, la psicòloga clínica ha agraït el suport de l’Ajuntament i el respecte i acollida que sempre ha mostrat, i la regidora de Salut Pública, Silvia Gómez, ha valorat que la ciutadania conega l’existència d’aquest servei, ja que “el fet de caure en una adicció és un risc als que ens exposem tots i totes avui dia”