miércoles, 19 de enero, 2022  |  
Benicarló rebrà a personalitats del món de la llengua i la cultura durant el lliurament dels seus primers Premis Literaris Benicarló rebrà a personalitats del món de la llengua i la cultura durant el lliurament dels seus primers Premis Literaris

- 31 octubre, 2016 -

A l'acte, que estarà presidit per l'alcaldessa Xaro Miralles, també hi seran els guanyadors i els jurats que han participat en aquesta primera edició Benicarló rebrà a personalitats del món de la llengua i la cultura durant el lliurament dels seus primers Premis Literaris

Castellón Información

L’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló comptarà amb la presència de la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, a més del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el president de l’Institut d’Estudis Catalans o el director de l’Institut Ramon Llull, aquest divendres.  L’esdeveniment suposa la culminació del projecte cultural més ambiciós de la ciutat que suposarà el reconeixement definitiu per a uns premis que han nascut amb vocació d’excel·lència, amb el suport incondicional de l’Ajuntament i de nombroses institucions i entitats privades.

Per tal de donar suport a aquesta posada de llarg, han confirmat l’assistència nombroses personalitats del món de la llengua i la cultura: la directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, o el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano. A més, també hi seran presents representants d’Acció Cultural del País Valencià i d’Òmnium Cultural.

A l’acte, que estarà presidit per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, també hi seran els guanyadors dels premis i els jurats que han participat en aquesta primera edició, a més de representants de les institucions i entitats que des del primer moment han donat suport als Premis: Ashland Chemical, IFF, Fundació Caixa Benicarló, la Universitat Jaume I i el Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Per últim, l’entrega dels premis s’ha pensat com un acte molt dinàmic, amb molt de protagonisme per als guanyadors i per a l’escenografia. L’acte estarà presentat per l’actor Francesc Anyó i la periodista Reis Juan, i comptarà amb l’actuació del conjunt Free Jazz Boleros, format per músics de Benicarló. Els guanyadors seran obsequiats amb una escultura dissenyada per l’escultor basc Iñaki Ruiz de Egino, una de les principals figures del panorama artístic internacional. La vetlada culminarà amb un sopar literari al magnífic edifici del Magatzem de la Mar, elaborat i servit pels alumnes de cuina i hostaleria del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Whatsapp Telegram