Domingo, 5 de julio, 2020  |  
El CEIP Sanchis Yago de Castelló estrena nou pati i sala de jocs, gràcies als pressupostos participatius El CEIP Sanchis Yago de Castelló estrena nou pati i sala de jocs, gràcies als pressupostos participatius

- 24 enero, 2020 -

El cost d'execució del projecte ha sigut de 112.724,48 euros, en el que també se contemplen altres reformes El CEIP Sanchis Yago de Castelló estrena nou pati i sala de jocs, gràcies als pressupostos participatius

El cost d’execució del projecte ha sigut de 112.724,48 euros, en el que també se contemplen altres reformes

Castellón Información

L’alumnat del CEIP Sanchis Yago ha estrenat pati i zona de jocs aquesta setmana, una vegada acabats els treballs d’adequació d’ambos espais triats mitjançant els pressupostos participatius. El regidor d’Educació i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, i l’edil de Reciclatge i Transparència, Ignasi Garcia, han visitat el centre aquest matí. Durant l’acte han estat acompanyats per la directora, Laura Soriano; la cap d’estudis, Carmen Llau, i la secretària, Rosa Lidón Cueva.

“Destaquem la considerable millora pel que fa a l’accessibilitat de la zona d’esbarjo”, ha apuntat Mezquita durant la visita, en què també han pogut comprovar que les noves taules de la zona verda són inclusives en permetre “que xiquetes i xiquets compartisquen  espais i temps de jocs”. En aquest sentit, Garcia ha assenyalat que “la participació ciutadana ha donat resposta a una demanda històrica de la comunitat educativa i ha evidenciat, una vegada més, que escoltar el veïnat es fonamental a l’hora de guiar les inversions que milloraran els nostres barris”.

En total, el cost d’execució del projecte ha sigut de 112.724,48 euros. Amb aquests fons, el consistori ha pavimentat el pati de primària amb formigó fratassat i ha instal·lat una rampa per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda En la zona verda, han afegit taules de fusta i ha reconvertit amb un parc de terra l’espai amb arbres annex al porxo.

En aquest espai hi ha ara una àgora de fusta amb troncs que serveixen com a seients i com a joguines per a l’alumnat. Al pati d’infantil, han executat un sorrall fet amb troncs a diferents alçades i una estructura que crearà ombra per als mesos de més calor.

Així mateix, la divisió de manteniment de centres educatius també ha intervingut en nombroses reparacions i condicionaments al centre durant els últims mesos. Allí han instal·lat un nou radiador i han resolt deficiències de la baixa tensió i la caldera. També han arreglat una porta i un fanal del pati i han portat a terme la revisió de seguretat del sistema de gas i de les conduccions dels lavabos.

L’alumnat dels centre s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat i amb el fet de poder gaudir d’un pati en bones condicions. En aquest sentit, la representant de l’AMPA, Ibana Vilaroya, ha agraït la predisposició dels regidors i del personal municipal a escoltar les demandes del centre. Mezquita i Garcia han rebut de mans de les delegades i delegats un recull d’il·lustracions realitzades per l’alumnat de Primària i han escoltat l’himne del centre, interpretat per un cor i personal docent, dos detalls pels quals han mostrat el seu agraïment.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *