domingo, 29 de mayo, 2022  |  

- 20 marzo, 2019 -

La jornada es desenvoluparà al Menador, espai cultural de 10.30 a 12.30 hores en el Dia Mundial del Aigua

La jornada es desenvoluparà al Menador, espai cultural de 10.30 a 12.30 hores en el Dia Mundial del Aigüa

Castellón Información

La Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I de Castelló se sumarà divendres 22 de març de 2019 a les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua sota el lema «Aigua per tothom, sense deixar a ningú enrere». Les activitats es realitzaran a la sala d’actes de l’Escola de Doctorat i Consell Social de 10.30 a 12.30 hores i en elles s’abordaran alguns dels obstacles que tenen les persones en els països en vies de desenvolupament.

Durant la jornada, especialistes en aquesta temàtica, parlaran sobre els problemes de salut i transport d’aigua als que s’enfronten les persones que viuen en països en vies de desenvolupament, i explicaran algunes de les solucions que s’han implantat. També es realitzarà una connexió en directe amb Paco Moreno, director de projectes a Etiopia de l’ONGD Amigos de Silva, que desenvolupa projectes sanitaris, de nutrició i abastiment d’aigua potable a la població més desfavorida.

A continuació, es realitzarà el trasllat d’aigua amb bidons per experimentar l’esforç que realitzen cada dia milions de xiquets, i especialment xiquetes, quan traslladen aigua des dels pous fins a les seues llars. I per finalitzar, s’exhibiran una sèrie de vídeos amb l’objectiu de conscienciar a les persones assistentes en temes com el consum d’aigua de l’aixeta, l’ús de les botelles reutilitzables o el problema dels micro plàstics en l’aigua.

El Dia Mundial de l’Aigua, creat per l’ONU en 1992, se celebra anualment el 22 de març per posar el focus en la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua dolça. Cada any, el Dia Mundial de l’Aigua destaca un aspecte particular relacionat amb l’aigua.

La Càtedra FACSA de l’UJI va néixer en 2015 amb el propòsit de fomentar la formació, la recerca, la difusió de coneixement i l’R+D en la gestió del cicle integral de l’aigua, facilitant la col·laboració entre l’àmbit professional i el docent.

Whatsapp Telegram