martes, 21 de septiembre, 2021  |  
Sant Mateu acull l’estrena de la pel·lícula ‘El Olivo’ amb l’assistència de la directora Iciar Bollaín Sant Mateu acull l’estrena de la pel·lícula ‘El Olivo’ amb l’assistència de la directora Iciar Bollaín

- 30 abril, 2016 -

La cinta té com a protagonista una olivera monumental i mil.lenària que és objecte d'expoli Sant Mateu acull l’estrena de la pel·lícula ‘El Olivo’ amb l’assistència de la directora Iciar Bollaín

Castellón Información

La consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, ha celebrat i compartit amb la directora Iciar Bollaín, l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, y el veïns d’aquesta població l’estrena i projecció de la pel.lícula ‘El olivo’. Molts d’ellshan participat en el rodatge d’aquesta cinta que té com a protagonista una olivera monumental i mil.lenària que és objecte d’expoli.

Cebrián ha felicitat a la directora per una pel.lícula emotiva i valent, així com als veïns de Sant Mateu, a través de l’acaldessa, per aquesta experiència “extraordinària i tan vinculada a la seua història, al seu patrimoni i a la seua forma de viure”.

“Al igual que el cinema, les oliveres monumentals són testimonis de la nostra història”, manifesta la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, “a més de ser font de riquesa, d’ocupació, salut i d’atracció turística”. Considera que la vida i la història d’aquests arbres i la de les seues gents “estan tan unides que cuidar-los i protegir-los és també cuidar de nosaltres i els nostres hereus”.

El Catàleg d’Arbres Monumentals de la Comunitat Valenciana recull 845 arbres, essent l’espècie més representada l’olivera, amb un 36% del total. Per les seues dimensions, edat, valors històrics, culturals o simbòlics, resulten excepcionals i estimables. El Consell està treballant per tal d’avançar en la salvaguarda d’aquest arbres, autèntics monuments vius, en un reglament que desenvolupe la llei de Patrimoni Arbori Monumental de 2006. Em maig serà el seu 10é aniversari i per açò la conselleria ha convocat per al dimarts vinent la comissió de seguiment de la llei, que no s’ha reunit des de fa dos anys.

Whatsapp Telegram