jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Castelló arriba a un acord per a que el prior de la basílica del Lledó forme part del Bisbat de Sogorb Castelló arriba a un acord per a que el prior de la basílica del Lledó forme part del Bisbat de Sogorb

- 30 noviembre, 2016 -

La regidoria d'Ermites anuncia una inversió de 60.000 euros per rehabilitar la casa prioral, actualment molt deteriorada Castelló arriba a un acord per a que el prior de la basílica del Lledó forme part del Bisbat de Sogorb

Castellón Información

L’Ajuntament de Castelló ha arribat a un acord amb el Bisbat de Sogorb-Castelló per tal que siga aquesta institució religiosa la que incloga, dins el seu personal, el capellà responsable de la basílica del Lledó. Serà a partir de l’1 de gener que el capellà deixarà de formar part de la plantilla de l’Ajuntament i s’incorporarà al personal del Bisbat.

L’Ajuntament, per la seua banda, es compromet a abonar les despeses de manteniment necessàries per al temple religiós, tal i com s’havia fet fins ara. Al respecte, el regidor d’Ermites, Enric Porcar, ha volgut puntualitzar que “l’Ajuntament, com sempre, respectarà i garantirà la funció de la basílica, que és la del culte religiós”.

Ara bé, segons el regidor, “des de l’equip de govern entenem que, de la mateixa manera que correspon a l’Ajuntament la despesa per mantindre i millorar el temple, creiem que el personal deu anar a càrrec del Bisbat perquè considerem anacrònic mantindre com a membre de la plantilla del consistori el capellà”. Porcar ha recordat que fa pocs anys, en l’anterior govern, ja es va suprimir l’altra figura religiosa que depenia del personal del consistori. En aquest cas es tractava del capellà que estava al cementeri.

El regidor d’Ermites també ha assegurat que “l’Ajuntament es continuarà fent càrrec de qualsevol obra o millora necessària al temple, com a qualsevol edifici municipal”. Per començar, de cara a 2017 hi ha una partida per rehabilitar la casa prioral, actualment molt deteriorada que ascendeix a 60.000 euros. “La mesura del canvi de personal respecte al capellà no suposarà cap canvi de cara a la comunitat catòlica, ja que l’activitat serà la mateixa. És més, la iniciativa busca reforçar encara més la implicació de l’Ajuntament en el manteniment i la posada en valor de totes les ermites de la ciutat que són, al cap i a la fi, patrimoni de tots i totes”, ha afirmat Porcar.

El regidor d’Ermites ha destacat que “el suport de l’Ajuntament vers les ermites, en aquest cas, es continuarà traduint en imporants partides anuals per garantir el manteniment i qualsevol despesa que es puga generar al llarg de l’any”. Per finalitzar, Porcar ha manifestat el respecte a la tasca que desenvolupa l’actual prior i ha explicat que “aquest era un pas necessari per garantir l’aconfessionalitat de l’Ajuntament”.

Whatsapp Telegram