Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 23:58

Castelló es converteix en la capital del bestiari festiu amb la XXII Trobada de Bèsties de Foc el proper 11 de juny

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Més de 250 persones participaran directament en l'acte, entre portadors, intedència i músics en la Plaça Major

Castellón Información

El proper 11 de juny 2022 l'associació Botafocs organitza la XXII Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça Major de Castelló, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, la Generalitat Valenciana, la Diputació, l'Agrupació del Bestiari Festiu i també amb la col·laboració d' altres entitats.

La jornada de cultura popular recupera el seu emplaçament habitual, la Plaça Major de Castelló de la Plana i carrers dels voltants, que per diferents motius de la situació sanitària no s'havia pogut realitzar.

La present edició contarà amb la participació de noves entitats de Tortosa, Vila-real, la Pobla de Montornès, d'Artesa de Lleida, Polop, Tarragona, Terrassa i Reus , a més de la participació del Bestiari de Botafocs(Drac, Víbria, i Bestiari Infantil) com a amfitrions de la diada i la col·laboració especial dels Dolçainers i Tabaleters del Grau de Castelló.

La XXII TBF és la trobada de bestiari  més nombrosa  i la més  antiga de totes les que es realitzen a a les comarques d'Alacant, Valencià i Castelló. Castelló es converteix per un dia en la capital del bestiari festiu.

Més de 250 persones participaran directament en l'acte, entre portadors, intedència i músics. Els actes s'inicaran a les 17 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants, a la Plaça Major. A les 18'00h presentació i records. A les 18:15 tabalada infernal. A  les 18:30 hores.  cercavila sense foc dels gegants i bestiari.  A les 19:30 el ball de les figures, per a fer a les 20:00 hores les enceses individuals i conjuntes de pirotècnia del bestiari,  per finalitzar  amb un remat pirotècnic.

Les 13 figures participants són: els Gegants i Cavallets del Grallers de l'Aguilot de Tortosa, els  Gegants de Vila-real Pasqualet i Mariagracieta, acompanyats pels dolçainers del Trull, el Boc Jordiet de Tortosa, de l'entitat Llampecs Nois, La Hydra d'Artesa de Lleida, el nou Drac tricèfal Nelo i el Cuc de Polop, el Griu de Tarragona, el Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa, la Víbria de Reus  i el Bestiari de Botafocs(Drac, Víbria i Bestiari Infantil).

Els dies 23 de juny( Nit de sant Joan), 24 de juny i 2 de juliol (XX Trobada de Dimonis) són els proper actes que organitza Botafocs.